Kaplan'dan eleştiri yağmuru

Yeniden Refah Partisi (YRP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan, kentteki müteahhitlerin büyükşehir belediyesinin iş vermemesi nedeniyle batı illerine göç ettiklerini söyledi.

Kaplan'dan eleştiri yağmuru

31 Mart seçimleri yaklaşırken, Diyarbakır’da partilerin seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yerel seçimlerin favori partileri arasında gösterilen YRP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan’ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosu açılışı gövde gösterine dönüştü.

SEÇİM BÜROSU AÇTI

İYİ Parti, AK Parti ve diğer partilerden koparak YRP’ye katılanların oluşturduğu kalabalık gruba hitap eden Kaplan, HDP çizgisindeki belediye yöneticileri gibi ardından atanan kayyumlarla yönetilen Diyarbakır’da hizmet yapılmadığını iddia etti.  Kaplan, büyükşehir belediyesinde tranvay yapım işinin yılan hikayesine döndüğüne işaret ederek, bunun halka lütuf gibi sunulduğunu belirtti. Diyarbakır’daki müteahhitlerin belediyelerden iş alamadıklarına işaret eden Kaplan, bu nedenle birçok müteahhidin Mersin, Antalya ve Balıkesir gibi illere göç ettiklerini iddia etti. 

Seçimleri kazanmaları durumunda yapacakları projelere ve seçim vaatlerini sıralayan Kaplan şöyle konuştu:

SOSYAL YAŞAM ALANLARI


“6 Şubat depreminde Diyarbakır’da Bağlar ilçesinde çok sayıda bina zarar gördü. Yıkılması gereken çok sayıda bina var. Halkı halen orada iskan etme durumları var.  Biz Bağlar’ı, Yenişehir’İ ve Sur’un bir kısmını derhal onararak, yeni yerler inşa edeceğiz. Konutları iki yıl içinde teslim edeceğiz. Mağdur insan kalmayacak, kalmamalıdır. Kimsesiz ve yoksul ailelerimize sosyal destek sağlayacağız. Bu sosyal destekleri daha sonra keseceğiz ve onların sosyal refah seviyeleriniz yükselterek, daha onurlu bir yaşam sunacağız. Diyarbakır’da festivaller, konserler ve etkinlikler bir süre yapılmayacak bu parayı buralara aktaracağız. Her ilçemizde yeni bir Kur’an Kursu açacağız. Burada Kur’an-ı anlatacağız. Kur’an okuma yarışmalarını kalkacak. Kur’an anlama yarışı gelecek.

Diyarbakır’da doğru dürüst bir parkımız yok. Talaytepe’de su deposu altındaki 320 dönümlük o araziyi halkımıza park olarak tesis edeceğiz. Halkımız piknik yapmak için doğru dürüst yer bulamıyor. Halkımız burada rahat bir şekilde pikniğini yapacak.” Kaplan, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN 

Kaynak: Diyarbakır Söz