Karacadağ'da kayak keyfi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, hafta sonları kayak yapmak isteyenlerin akınına uğradı.

Karacadağ'da kayak keyfi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan Siverek'e 45 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Kayak Merkezi'ne, hafta sonları akın eden yüzlerce kişi 1 kilometre uzunluğundaki pistte kayak yapmanın, plastik kaplara oturarar kaymanın keyfini yaşıyor.

KARACADAĞ’DA KAYAK

1919 rakımlı kayak merkezinde kar kalınlığının 1 metreyi bulmasıyla birlikte; Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep gibi bölge illerindeki kayak severlerin günübirlik ziyaret ettiği Karacadağ'da keyifli bir gün geçiriyor. Yörede oturanların da yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinin işletmecisi Orhan Atilla, "Hafta sonları büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. İnsanlar Güneydoğu'da kayak yapmanın mutluluğunu yaşıyor ve bu duyguyu yaşamak adına merkezimize geliyor. Aralık ayında açılan kayak merkezimizde Nisan ayı sonuna kadar kayak yapılabiliyor" dedi.

Karacadağ'a ilk kez gelen ve kayak yapanlar da gördükleri manzara karşısında mutlu olduklarını söyledi. İlk kez geldikleri Karacadağ'da ilginç görüntüler oluşturan kayak severlerin kar üstünde mangal yaktıkları görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz