Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu İstanbul'da metro hattı açılışına katıldı

Dudullu-Bostancı Metro Hattı açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu İstanbul'da metro hattı açılışına katıldı

Yüklenici firmaları arasında Kalyon Holding'in de bulunduğu Dudullu- Bostancı Metro Hattı'nın açılış töreni dün yapıldı.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldı.

"GÖRÜŞ FARKLILIĞI ARAMADAN ADALET İÇİN ORTAK MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ"

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Genel başkanlar da ifade ettiler, 'Ekrem İmamoğlu'nu asla teslim etmeyeceğiz' diye. Ekrem İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar sert, bu kadar net, bu kadar erkekçe söylüyorum. Bu memleket kolay kurulmadı. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. " dedi.

"DARBELERLE KARŞILAŞTIK, SOPALARLA KARŞILAŞTIK. İŞKENCELERLE KARŞILAŞTIK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Hadi benim dokunulmazlığım yok. Ben de ahmak dedim. Bekleriz, buyur birader" diye konuştu. Meral Akşener "Biz eğer hepimiz ben bir İstanbullu olarak oy vermiş bir insan olarak diyorum ki; eğer biz İmamoğlu'nu verirsek eğer biz bu haksız bu hukuksuz kararla mücadele etmezsek eğer bu hizmetlere duyulan öfkenin neticesinde bu belediye başkanlarımızın çalışmalarının önüne geçmek için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapanların karşısında dimdik duramazsak yuh olsun bize" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE DEMOKRASİYİ İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu de "Farklı siyasi partilerdeniz. Ama ortak bir perspektifimiz var. Dün geçiş süreci yol haritamızı, ortak politikalar metnimize göre tamamlama aşamasına geldik. Bir mimari inşa ediyoruz Aziz İstanbullular. İstiyoruz ki; devletimiz Süleymaniye kadar estetik bir yapıya kavuşsun." şeklinde konuştu.  

İmamoğlu ise, "Demokrasi krizi çıkaranlara karşı, büyük bir haysiyet mücadelesi vereceğiz, haysiyet mücadelesi. Bu tarihi süreci, bu tarihi dayanışmayı, bu tarihi demokrasi birlikteliğini bize yaşatan değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, değerli Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve diğer Genel Başkanlarımıza bu tarihi süreci, hepimizi bir arada tuttukları ve farklı anlayışları bir araya getirip bu büyük mücadeleyi sürdürdükleri için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Dudullu-Bostancı metro hattı, resmen İstanbulluların hizmetine girmiş oldu. Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu ve İmamoğlu, Bostancı İstasyonu'ndan Parseller İstasyonu'na kadar yeni hattı deneyimledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz