Kılıçdaroğlu stratejisi: Kimseyi ötekileştirmemek!

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında koalisyon ile alakalı açıklamalar yaptı. "Koalisyon konusunda seçimlerde izleyeceğimiz stratejimizi izleyeceğiz'' diye sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu bu stratejiyi de "Doğrudan vatandaşın sorununa kilitlenmek... Kısır siyasi tartışmalardan uzak durmak... Hiçbir vatandaşı ötekileştirmemek.'' sözleriyle açıkladı.

Kılıçdaroğlu stratejisi: Kimseyi ötekileştirmemek!

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından paragraflar;

Hükümet sözcüsü, “Başbakan Davutoğlu artık torba yasa gelmeyecek dedi” demişti. Hemen ardından torba yasalar geldi. Demek ki vesayet altında.

Yasama organını yürütme karşısındaki zaaftan kurtarmak gerekiyor.

Bilgisi, birikimi ve demokrasiye inancıyla kimsenin tereddüt etmeyeceği bir ismi TBMM Başkanlığına aday gösterdik. Umuyoruz ve diliyoruz, bütün gariplikler ve haksızlıkları TBMM’nin itibarına gölge düşüren uygulamaları Deniz Baykal döneminde yaşamayız.

Yeni yasama yılında hükümetin oluşmasında ciddi sorunlar olduğunu bilincindeyiz.

Suriye konusunda en başından beri yanlış yapıyorsunuz dedik. Bize Baasçı dediler. Şimdi iktidarda olanlar dahi hatalarını kabul eder noktaya geldi.

2 milyon Suriyeli var deniyor. Belki 3 belki de 5 milyon var. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor.

2 milyon Suriyeli nasıl yaşayacak. Nasıl yaşayacak bu insanlar, neyse geçinecekler. Yeraltı dünyasının en önemli aktörleri olursa hiç şaşmayın

"Geçici hükümetin Başbakanı olan Sayın Davutoğlu'na yine seslenmek istiyorum; senin adına başkaları konuşmamalı. Suriye konusunda önce sen konuşmalısın, sen konuşacaksın ki senin Başbakan olduğunun farkına varalım biz. Senin yerine başkaları konuşuyor ve sen sesini kesiyorsun ve sen susuyorsun, bunlar doğru değil. 'Suriye'ye gireceğiz.' Niye gireceğiz Suriye'ye? Hangi gerekçe ile gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçiğin kanına mı geldi? Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Ramazan ayı orada kan akıyor. Sizin yanlış politikalarınız nedeniyle, terör örgütleri bizim komşumuz oldu?"

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler