Kocaeli'de avukatlar cübbeleriyle yürüdü

Kocaeli Barosu avukatları, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesi ve avukatlık mesleğine yapılan eleştiriler nedeniyle cübbelerini giyerek kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı. Terörü lanetleyen avukatlar, avukatlarla ilgili olarak karalama kampanyası yapılmasını da eleştirdi.

Kocaeli'de avukatlar cübbeleriyle yürüdü
Merkez bankası önünde biraraya gelen Kocaeli Barosuna bağlı yaklaşık 250 avukat 'Terörü lanetliyoruz', 'Avukat- Hakim- Savcı Hep birlikte Yargı', 'Cübbeme dokunma', 'Savunma hakkı kutsaldır' yazılı pankartlarla yürüdü. Kent merkezindeki Yürüyüş Yolu boyunca zaman zaman alkışlı protestoda da bulunan avukatlar, Sabri Yalım Parkı'na ulaştı. Burada açıklama yapan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan alçakça saldırının tüm halkı ve avukatları derinden üzdüğünü söyledi.
'TÜM YARGI MENSUPLARINA YAPILMIŞ SALDIRIDIR'
Saldırının tüm yargı mensuplarına yapılmış bir terörist saldırı olduğunu söyleyen Gökçe, "Bu alçakça saldırı milletimizi ve biz avukatları derinden sarsmış ve üzmüştür. Şehit olan meslektaşımıza Allah'tan rahmet diler, başta hakim olan eşi ve ailesi olmak üzere tüm yargı camiasına başsaglığı dileriz" dedi.
'AVUKATLAR ALEYHİNE KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI'
Yapılan terör saldırısı nedeniyle birlik günü olması gerektiğini de söyleyen Baro Başkanı Gökçe konuşmasını söyle sürdürdü:
"Toplumda kutuplaşmaya yol açacak şekilde basında ve sosyal medyada kullanılan 'Terörist avukatlar' ve 'Avukat terörü' gibi ifadelerle mesleğimize yönelik haksız ve onur kırıcı ithamlarda bulununulmuş, avukatlar aleyhine adeta karalama kampanyası başlatılmıştır. Kocaeli Barosu olarak bilinmesini isteriz ki, demokrasi ve insan haklarının yılmaz savunucuları olan biz avukatlar, kimsenin önünde eğilmeyeceğiz, hukuka aykırı bu uygulamalar karşısında da sessiz kalmayacağız ve her türlü hukuki mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."
Açıklamanın ardından avukatlar sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz