Metina aşiretinde CHP’ye toplu katılım

Diyarbakır'ın Çınar, Bismil, Eğil, Dicle ve merkez köylerinde geniş nüfusa sahip Metina aşiretine mensup çok sayıda kişi toplu olarak CHP’ye katıldı.

Metina aşiretinde CHP’ye toplu katılım

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’ın merkez ve ilçelerinde geniş nüfusa sahip olan ve yıllarca AK Partiye verdiği destekle tanınan Metina aşiretinden kalabalık bir grup CHP'ye katıldı. Çınar ilçesinin Tilver köyünde bir araya gelen aşiret üyeleri ve köylülerin yoğun ilgi gösterdiği katılım töreni öncesinde verilen yemeğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İl Başkanı Gönül Özer, aşiret kadınlarıyla bir süre sohbet etti.

“HUZURLU BİR MEMLEKET KURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Türkiye'nin sosyal ve siyasal olarak zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Veli Ağbaba, “Genel başkanımızın başlattığı helalleşme çağrısıyla biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Toplumda daha önce hiç elini sıkmadığımız insanlarla bir araya geliyoruz. Çünkü bu topraklarda yaşayan hangi düşünceye sahip olursa olsun herkes kardeştir. Geçmişte hangi partiye oy verirlerse versinler, hepimiz kardeşiz” dedi.

“750 BİN EVDE HALEN TELEVİZYON YOK”

Hiç kimsenin siyasi düşüncesinden dolayı yargılanmaması gerektiğine dikkat çeken Veli Ağbaba, “Demokrasi her şeyin ilacı. Demokrasi, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceği. Türkiye’yi ayağa kaldıracak güçlendirilmiş güçler ayrılığı ilkesinin egemen olduğu ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem' diyoruz.

Ağbaba ile birlikte CHP İl Başkanı Gönül Özer, Metina Aşireti Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, CHP'nin Çınar, Bismil, Sur, Kulp, Kayapınar, Silvan, Lice ve Bağlar İlçe Başkanları katıldı. Toplu katılım töreninde partililere rozetlerini Veli Ağbaba taktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler