MHP Başkan Adayı Sinan Oğan, kurultay tarihini bakın nasıl açıkladı

Eski MHP milletvekilli Sinan Oğan, "Allah nasip ederse, bir aksilik olmazsa 8 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız" dedi.

MHP Başkan Adayı Sinan Oğan, kurultay tarihini bakın nasıl açıkladı

Eski MHP milletvekilli Sinan Oğan, "Allah nasip ederse, bir aksilik olmazsa 8 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız" dedi.

Oğan, eski MHP milletvekilleri Meral Akşener ve Koray Aydın'ın da katıldığı, Ankara'daki olağanüstü kurultay süreciyle ilgili değerlendirme toplantısının ardından THY'ye ait tarifeli uçakla İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilere açıklama yapan Oğan, partiyi asla Paralel Yapı'ya teslim etmeyeceklerini kaydetti.

Sinan Oğan, bu konuda herhangi bir sorun olmadığını ifade ederek, "Elbette ki ne ülkeyi ne partiyi, paralele veya başka bir yapıya teslim etme gibi bir niyetimiz yok. Biz ülkücüyüz ve Sayın Genel Başkanın artık yorulduğunu, görevini devretmesinin zamanının geldiğini düşünüyoruz. İnşallah, en kısa sürede de bununla ilgili kurultay delegesinin iradesi ve mahkemenin kararı söz konusudur. Daha fazla direnip partimizi mahkeme kapılarında düşürmelerinin bir gereği yok." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin delegenin iradesine ve mahkeme kararına saygı göstererek, olağanüstü kurultayı gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Oğan, bugün Akşener ve Aydın ile bir araya geldiklerini anımsattı.

Oğan, bu toplantıda yol haritalarını belirlediklerini vurgulayarak, "Allah nasip ederse, bir aksilik olmazsa 8 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Merkezinin delege iradesine saygı göstermemesi nedeniyle olağanüstü kurultayın mahkeme kararıyla yapıldığını ifade eden Oğan, tüzük kurultayını toplamak için bir çağrı heyetinin görevlendirildiği anımsattı.

Oğan, bazı adayların kurultayda birleşeceğine yönelik iddialara ilişkin, "Gereği yok, zaten bu süreç, tüzük kurultayını yapma sürecidir. Tüzük kurultayında adayların birleşip birleşmemesinin bir önemi yok." dedi.

Tüzük kurultayında genel başkan adaylarının yarışmayacağını belirten Oğan, ikinci aşamada uygun bir tüzük değişikliği kararı çıktığı takdirde her şeyin konuşulabileceğini söyledi.

Oğan, "Ben genel başkan adayıyım ve yarışın sonuna kadar da genel başkan adayı olarak yarışacağımı ve kazanacağımı da buradan ifade edebilirim. Allah'ın izniyle ve delegelerin iradesiyle..." şeklinde konuştu.

Sinan Oğan, açıklamasının ardından havalimanından ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz