'MHP Başkanlık sistemine karşıdır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ''Dünyada başkanlık sisteminin uygulandığı bütün ülkelerde çok ciddi sıkıntılar yaşanmış, diktatoryal eğilimler ön plana çıkmış, demokrasi rafa kaldırılmıştır'' dedi.

'MHP Başkanlık sistemine karşıdır'

Durmaz, MHP Malatya İl Başkanlığı'nın Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kongresinde yaptığı konuşmada, 820 ilçe ve 52 ilde kongrelerini gerçekleştirdiklerini, çoğunda 3-4 adayın yarıştığı kongrelerin saygı, sevgi ve muhabbet çerçevesinde yapıldığını ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendiren Durmaz, ''Bugün itibarıyla tasarruf oranı son yılların en düşük seviyelerine inmiş, milli gelirin yüzde 12'si seviyesine düşmüştür. Yanına bir de borçların katlandığını, borçların arttığını koyduğunuz zaman bizim kredi kartları, tüketici kredileriyle hayatta kalmaya çalıştığımızın en somut göstergesidir'' diye konuştu.

2B Kanunu'na dikkati çeken Durmaz, şunları söyledi:

''Bu yasa orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına devrini öngören bir yasa. Seçim beyannamesinde demişiz ki 'Ey vatandaş, MHP'nin iktidarında bunu size bedelsiz olarak vereceğiz.' Şimdi vatandaş yakınıyor. Diyor ki 'rayiç bedeller yüksek.' Ey gözünü sevdiğim vatandaş, ben sana bedava verecektim sen paralıya oy verdin, suç kimin?''

Durmaz, başkanlık sisteminin dünyada uygulandığı ender yerler olduğunu belirterek, ''Bunlardan biri, kendilerinin ifadesiyle en iyi örnek ABD'dir. Onun dışında dünyada başkanlık sisteminin uygulandığı bütün ülkelerde çok ciddi sıkıntılar yaşanmış, diktatoryal eğilimler ön plana çıkmış, demokrasi rafa kaldırılmıştır'' dedi.

MHP'nin başkanlık sistemine karşı olduğunu ifade eden Durmaz, şunları kaydetti:

''Bu konuya sebeplerini de söyleyerek karşı çıkmamızı da sözüm ona tenkit etmek ve bizi bir fikri çelişki içerisinde olmakla suçlar tarzda başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş beyin 9 Işık kitabına atıfta bulunuyor Sayın Başbakan, 'Efendim 9 Işık'ta da bu yazıyor. Şimdi buna niye karşı çıkıyorsunuz' diyor. Yani '9 Işık'ı mı reddettiniz' demek istiyor. O ağlamaktan sorumlu yardımcısı da bir televizyon kanalında diyor ki 'ben bilirim.' Böyle diyerek müstehzi bir tavırla sözüm ona bizi alaya alıyor. Ben de o Sayın Arınç'ı iyi bilirim.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz