"Modern, dindar bir gençlik"

Erdoğan, “Milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, modern dindar bir gençlik istediklerini söyledi. Erdoğan, “Milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum.” dedi.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Kısıklı’daki evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen Gençlik Kolları Kongresi'ne videokonferans yöntemiyle katıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Kızı Sümeyye Erdoğan, Milletvekilleri ve çok sayıda gençlik kolları üyesi katıldı. Başbakan Erdoğan bağlantı sırasında partililerin söylediği ‘hepimiz biriz’ adlı şarkıyı dinledi. Erdoğan daha sonra video konferans yöntemiyle salondaki partililere seslendi.

Milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan modern dindar bir gençlik istediklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede geçmişte yapılan hatalar milletimize de ülkemize de çok ağır bedeller ödetti. Bunların tekrar tekrar ödenmesine millete yeniden ağır faturalar ödetilmesine biz razı olamayız. İşte onun için biz gençlik diyoruz. İşte onun için en büyük yatırım yeni nesillere gençlere yapıyoruz. İyi eğitim almış, en modern altyapıya kavuşmuş, bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için, tüm imkanları seferber ediyoruz. Dünya ile rekabet edebilen, dünyayı yakından takip eden, meselelere sahip çıkan, bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı ile alemleri gezen bir gençlik tahayyül ediyoruz. En önemlisi de milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan geleceğini geçmişinden aldığı güç gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde bir sistemin aşkına, vecdine diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlikten bahsediyorum. Ben şu anda Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'ndaki gençliği böyle bir gençlik olarak karşımda görüyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz