'O lafı söyleyenler ölü sevicilerdir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ev sahibi sıfatıyla, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci başkan Ali Dürüst, Teknik Direktör Fatih Terim, ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak karşıladı.

'O lafı söyleyenler ölü sevicilerdir'

Gazetecilere bilgi veren Abdurrahim Albayrak, “Ev sahibi olarak Sayın Başbakan’ı girişte biz karşılayacağız. Bugün hep beraber olacağız inşallah” dedi. Albayrak çimlerin zarar görmemesi için sahaya serilen örtüyü de çok beğendiğini söyleyerek, “Çok güzel düşünmüşler. Çok güzel olmuş” dedi.

BAŞBAKAN SAHADA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte TT Arena'ya geldi. Erdoğan'ın partilileri selamlamak üzere sahaya girişiyle birlikte tribünlerde coşku doruğa çıktı.

ERDOĞAN'DAN İSTANBUL ŞİİRİ

Divan başkanlığı seçimi yapılmasının ardından Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip, Başbakan’ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in 'Canım İstanbul' adlı şiiri eşliğinde gösterildi. Erdoğan kendisi için hazırlanmış platformun üzerinde sahanın etrafında tribünleri dolaşarak karanfil attı. İşte satır başları...

'DAVA İÇİN YOLA ÇIKTI'

Şehirlerin annesinden dünyanın bütün başkentlerini selamlıyorum. Bize her zaman sahip çıktığınızdan dolayı her birinizi ayrıca selamlıyor ve teşekkür ediyorum. Sevgili kardeşlerim siyasete bu şehirde başladım. Büyükşehir Başkanlığı görevine kadar buradaydım. Biz il kongresini dahi stadyumlarda yapan bir partiyiz. Biz aynı dava için saf tutmuş bir kitleyiz. Biz rakam rutbe paye için değil, dava için yol almış bir yerlere gelmişiz. Bize bu manzarayı gösteren Allah'a şükrediyorum.

'CUMHURİYETİN EN KARANLIK GÜNLERİNİN YILDÖNÜMÜ'

Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden birinin yıldönümündeyiz. Milletin hizmetkarı olmuş merhum Adnan Menderes'i ve hükümetini devirdiler. Daha sonra da Menderes ve arkadaşlarını idam ettiler. Onları buradan rahmetle anıyorum. Bu kötü anının dışında Türk tarihinin en muhteşem anlarından birinin de yıldönümü. İstanbul'u fetheden, o muhteşem zaferin kahramanlarını da rahmetle anıyoruz.

ULUDERE'DE YAŞANAN KATLİAM

Bugün burada Uludere konusunda samimi duygularımı anlatmak istiyorum. Ben burada siyasetçiden öte bir insan, bir baba, bir kardeşiniz olarak konuşuyorum.Medyaya konuşmuyorum. Bizim milletimiz anlıyor. O yüzden milletimizin diliyle, gönül diliyle konuşuyorum.

Bakın, bu ülkede son 30 yılda devam eden terör eylemlerinde yaklaşık 40 bin insan hayatını kaybetti. Maalesef bu ölümlerle ilgili soru sorma fırsatı vermediler. Medya doğru soruları sormadı, Bazı partiler şehit cenazelerini manipüle etti, bazı partiler terör örgütünü manipüle etti. İlk kez AK parti çıktı bu terör hadisesinin karşısında açıkca çıktı ve dur dedi. Biz dersim'i, faili meçhulleri, 27 mayıs'ı sorgulayan tek partiyiz. Bazı partiler şehitlerimiz üzerinden prim kazandı, bazıları gözlerini kapatıp sessiz kaldı, bazı partililerimizde kan üzerinden pazarlık yaptı. İlk kez bu kanlı siyasete gönüllü olarak cesaretle 'dur ' diyen biz olduk.

Biz mafyayla, çetele, cuıntayla savaşırken, biz Kürt kardeşlerimizle helalleşirken birileri ilk defa vicdanı keşfetti. Biz analar ağlamasın dediğimizde "tabii ki analar ağlayacak" diyenler şimdi başlarına taş düşmüş gibi...

Bakın tekrar söylüyorum, Uludere konusunda uluslararası bir karalama kampanyası yürütülüyor.

KAYSERİ'DEKİ CANLI BOMBALI EYLEM

 

Vicdansızca cahilce yazdıkları, söyledikleri gibi ' tazminat ödenip kapanmış' değildir. Bizim askerimizde , polisimizde çok büyük bir dikkatle görevini yapıyor. Kayseri'de kaçan PKK'lıya silahla müdehale edilemedi. Burada ki hassasiyet fark edilmedi.

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün, Kayseri Pınarbaşındaki terör saldırısı konusunda "O araç oraya nasıl gitti" diye soruyor. Hadi o Kılıçdaroğlu, aklına geleni söylüyor. Hadi Kılıçdaroğlu akşam başka söylüyor, sabaha başka sölüyor.

Jandarma o araca ateş etse ve içindeki siviller çıksa bir felaket olacaktı. Araç takip edilmeseydi büyükşehire gidebilirlerdi. O zaman daha büyük bir felaket olurdu.

O LAFI SÖYLEYENLER 'ÖLÜ SEVİCİLER'DİR

 

O emri "hangi hayvan verdi" diyenler, o olayın ardından zil takıp oynayanlar, "savaşta olur böyle şeyler" diyenler nekrofillerdir. Yani ölüsevicilerdir. Bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü bunlar sadece ve sadece ölümler üzerinden siyaset üretebilirler.

MEDYA'YA SERT SÖZLER

Medyada da akbabalar var.Daha düne kadar üniformalılar yazdıklarınızdan dolayı azarlıyorlardı. Onların o tasmaları biz çıkardık. Şimdi ise boyunlarında uluslararası tasmaları taktılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz