Görüş Bildir

Şer odakların hayır ittifakı!

Başbakan Binali Yıldırm, sabah Tunceli'de öğleden sonra da Batman'da halka seslendi.

Şer odakların hayır ittifakı!

Referandum çalışması için Elazığ'dan helikopterle Tunceli'ye gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı, Tunceli Valiliği girişinde karşılayanlar arasında, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Yıldırım, daha sonra Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, mitinge katılan vatandaşlara, "Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız? Türkiye'nin 2023 hedeflerine, aydınlık hedeflerine yürümeye hazır mıyız?" sorularını yönelti. Vatandaşların "Evet" yanıtı alan Yıldırım, "Hızır yoldaşınız olsun" diyerek konuşmasını sürdürdü.

'KARABULUT' OLAN SOYADINI KILIÇDAROĞLU

Başbakan Binali Yıldırım, Tuncelili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Karabulut' olan soyadını, Kılıçdaroğlu olarak değiştirdiğini belirterek, "16 Nisan'da sevgili kardeşlerim bir seçim yapmıyoruz, partiler seçime girmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ne yapıyoruz? Ülkenin, milletin, gençlerin, kadınların geleceğini daha güzel, daha aydınlık, daha fazla kalkınmış bir Türkiye'nin inşası için bir adım atıyoruz. O yüzden buradan sesleniyorum, burası benim topraklarım, ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtım. Munzur Dağı'nın kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Biz komşuyuz, kardeşiz. Alevi kültürüyle yaşamış, o iklimden gelmiş hoşgörüyü bilen bir kardeşinizim. Adım bile onu ithaf ediyor. Onun için Tunceli'de yaşayan Alevi, Sünni bütün kardeşlerime diyorum ki, gün bir olma zamanıdır, iri olma zamanıdır, diri olma zamanıdır, birlikte Türkiye olma zamanıdır" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

BU TOPRAKLARDA O ACILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

"80 milyon vatandaşımızın hepsini, aynı muhabbetle sevdik. Her rengini, her mezhebini, her meşrebini zenginliğimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik. Ayrıca milyonlarca sığınmacıyı bağrına basan Türkiye, önce kendi vatandaşlarıyla bütünleşmeseydi bugün dünyanın vicdanı haline gelmezdi. Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Herkes, her vatandaşımız siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak."

"HDP, MEŞRU SİYASETİN DIŞINA ÇIKTI"

Mitingteki konuşmasında HDP'yi de eleştiren Başbakan Yıldırım, "HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler çünkü halkı aldattılar" dedi.

YILDIRIM'IN KONVOYUNU DURDURDULAR

Tunceli'den Batman'a geçen Başbakan Yıldırım ve beraberindekileri hava alanında Batman Valisi Ahmet Deniz ve partililer karşıladı. Buradan otobüsle şehir merkezine gelirken yolda ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, Başbakan Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu. Otobüsü durdurarak kalabalığa kısa bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Evet sevgili kardeşlerim, hazır mıyız? 16 Nisan'a hazır mıyız?" sorusuna, karşılayanlar "Evet" diyerek karşılık verdi.

"BİZİ YAKAR BİZİM ATEŞ, O HALDE SÖNDÜRMEKTİR ÇARESİ"

Valilik binası önünde düzenlenen miting alanına gelen Başbakan Yıldırım, 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batmanlılar'ın yüzde 96 oranında 'Evet' dediğini hatırlatarak, "Şimdi Batman hazır mı? 16 Nisan'da yeni bir rekor yazmaya hazırmısınız ? Biz birlikte Türkiyeyiz. Kürt, Türk, Arap, Alevi, Süni değilmiyiz? Hep bir kardeş. Bizi yakar bizim ateş, o halde söndürmektir çaresi. Hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, her vatandaşımız başımızın tacıdır" dedi.

"ERE ERE HEZAR CAR ERE (EVET EVET BİN KEZ EVET)

Başbakan Yıldırım, eski Türkiye'de, anadilin yasak olduğunu, anaların yavrularıyla konuşmasının yasak olduğunu, kitap ve harflerin yasak olduğunu belirterek, Kürtçe "Ama şimdi ere, ere hezar car ere. (Evet bin kez evet)" demesi alanda bulunanlar arasında coşkuyla alkışlandı. Yasaklarla birlikte yol kontrolleri, boşaltılmış köylerin varlığından da bahseden Başbakan Yıldırım, "Yol kontrolleriyle, boşaltılmış köylerle ıssıszdı bu topraklar. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerde başörtüsü yasağı, fırsat eşitsizliği, yoksulluk, adaletsizlik, darbeler vardı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri vardı. Millet iradesine operasyonlar yapıldı. Dersim'de, Maraş'ta, Sivas'ta, 17-25 Aralık'ta ülkenin birlik, beraberliğine operasyonlar gerçekleştirildi. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler 250 can aldı. Türkiye bütün acıları yaşadı. Bu badirelerden geçen gençler, bu ana geldi. AK Parti bu olayların yaşanmaması adına 15 yıl önce milletle el ele, gençlerle el ele, gönül gönüle yola çıktı. Bu zulmün sona ermesi için mücadel ettik. 80 milyonun kardeşliğinin sağlamlaştırmak için mücadele ettik. İşte geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum kardeşlerim. Şiddet yoluyla milleti esir almayı düşünen insanların halini düşünün, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. Hayır cephesinde şer odakları gönül gönüle verenleri düşünün. Neyin peşindeler? sorgulamanızı istiyoruz. Bunlar Türkiyeyi eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. 16 Nisan'da millet evet mühürü vuracak. Çetelerle, terör örgütlerinde de yeni bir dönem başlayacak." dedi.

"ŞANS VERDİĞİNİZ HDP, KANDİL'İN EMRİNE GİRDİ"

Batman'ın il olmasının ardından kaderine terkedildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Batman'ın güzel insanları, geçmişte Batman'ı il yaptılar. Bir plaka verdiler, ondan sonra öylece bıraktılar. Neden? Çünkü onlar Ankara'da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken, Gercüş ve Hasankeyf'in geleceği onları çok da ilgilendirmedi. Onlar Ankara'da hukuk terazisine taş koyarken, Batman'daki vatandaşı hissetmediler. Bu terör örgütüne sizler 7 Haziranda HDP'yle bir şans verdiniz. Dediniz ki 'artık çözüm olsun, kardeşlik olsun.' Ama onlar bu şansı kullanamadılar, Kandil'in emrine girdiler. Çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar. Geleceğimiz gençlerin geleceğini karartttılar. PKK terör örgütünün Kandil'in Batman gibi bir sorunu yok, bölge gibi, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batmanmızın da, Diyarbakır'ın da, bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin de PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı Batman? Bunları aramızdan defetmeye varmısınız? Kürtlüğünüzle iftihar edin, gurur duyun. Araplılığınızla gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ayyıldızlı bayrağımızla Türkiye Cumhuriyeti ile devletimizle gurur duyun. Çünkü kaderimiz bir, tasamız biz, geleceğeğimiz birdir bizim. Bizim siyasetimizde çözümsüzlüğü dayatan, çukur siyaseti değil, biz eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz" diye konuştu.

KÜRTÇE BAŞLADI, KÜRTÇE BİTİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Kürtçe başladığı konuşması yine Kürtçe, "Kararımız ere ere ere (Evet, evet evet). Ser sera ser çava (Başım üstüne, gözüm üstüne)" diyerek tamamladı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi