Şeyh Said’in yeğeni öldü

Şeyh Said’in kardeşi Şeyh Tahir Akar’ın oğlu Şeyh Necmettin Akar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Akar için Lice ilçesi Ergin köyünde tören düzenlendi.

Şeyh Said’in yeğeni öldü

Diyarbakır’da 46 arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Said’in kardeşi Şeyh Tahir’in oğlu şeyh Necmettin Akar, tedavi gördüğü Diyarbakır’da yaşamını yitirdi. Akar’ın cenazesi Diyarbakır’ın Lice ilçesi Ergin köyünde toprağa verildi.

TEDAVİ GÖRÜYORDU


AK Parti Bağlar İlçe Belediye Başkan yardımcısı Muhammed Dara Akar’ın da amcası olan Necmettin Akar, bir süredir Diyarbakır’da özel bir hastanede organ yetmezliğinden dolayı tedavi görüyordu. Şeyh Akar dün doktorların tüm müdahalelerine rağmen, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

ERGİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ


98 yaşında vefat eden Akar’ın naaşı öğlen Diyarbakır’ın Lice ilçesi Ergin köyüne götürülerek, burada toprağa verildi. Cenazeye Erzurum, Bingöl, Elazığ ve çevre ilçelerden binlerce kişi katılarak, dini tören düzenlendi. Aile, defin sonrası taziyeleri gün içerisinde köyde kabul ederken, bugün itibariylen de, Diyarbakır’da Odabaşı Bal Taziye Evi’nde kabul edecek.

AKAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

Şeyh Necmettin Akar, isyanın yaşandığı 1925 yılında Şeyh Said ve arkadaşları idam edildikten bir hafta sonra Genç bölgesinde sığındıkları bir köyde doğdu. Ardından çocuk yaşta ailesi ile birlikte Tekirdağ Malkara’ya sürgün edildi. 14 yıl sürgünde kaldı. Askerlik sonrası memleketine döndü. Bingöl, Elazığ Dicle, Hani ve Lice’de kendisine bağlı Şeyh Said ailesi içerisinde ilim işleri ile uğraştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz