Şimşek şehit aileleriyle iftar yemeğinde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Hiçbir güç, hiçbir iç veya dış mihrak bu ülkenin bin yıllık kardeşliğini, birlik, beraberlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır'' dedi.

Şimşek şehit aileleriyle iftar yemeğinde

Şimşek, Tuana Garden Düğün Salonu bahçesinde şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayında şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelmenin kendileri için kıvanç kaynağı olduğunu söyledi.

ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR YEMEĞİ

Ramazanın kişinin bedensel ve ruhsal gelişimine katkı sağlamasının yanında, toplumsal barışa ve kardeşliğe de vesile olmasını dilediklerini ifade eden Şimşek, ''Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizler vatan için, memleket için en büyük fedakarlığı yapan kişilersiniz. Bunun farkındayız. Hepinize sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyorum'' dedi.

Şimşek, aziz şehitlerin hatırasını yad etmek, onların emanetini layıkıyla korumak için ülke olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ

''Hiçbir güç, hiçbir iç veya dış mihrak bu ülkenin bin yıllık kardeşliğini, birlik, beraberlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Bunu net ve açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Sizler, güzel ülkemiz için en büyük fedakarlıkları yaptınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi, 'Bizim şehitlerimiz diridir, sağdır. Onlar zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır'. İnanıyorum ki ülkemiz bu terör belasıyla baş edecektir. Çok şükür ülkemiz güçleniyor. Ancak tam güçlendiği noktada da bildiğiniz gibi başkalarının taşeronu noktasında fonksiyon görenler hemen harekete geçiyorlar. Bizler ortak değerlere sahip milletiz. Hep beraber çalışacağız ve inşallah ülkemizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz.''

Yemeğe Maliye Bakanı Şimşek'in eşi Esra Şimşek, Vali Ahmet Turhan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ile askeri yetkililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz