Soylu: Kılıçdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar

İçişleri Bakanı Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar. Neden? Seçimi kazanacaklar. Ey Amerika, Tayyip Erdoğan seçimi kazanacak, adamın Kemal'e bu millet bay bay diyecek" dedi.

Soylu: Kılıçdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki Sultan Selim Mahallesi'ni ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, burada bir konuşma yapan Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlattı.

"Erdoğan'ın İstanbul'da sadece belediye başkanlığı yapmadığını, milletin gönlünde hizmetleriyle beraber taht kurduğunu" söyleyen Soylu, "İstanbul'un her yerine imza attı. Ne kadarda? 4 yılda benim hayatıma dokundu. 4 yıldır İstanbul'u idare ediyorlar. Kimin hayatına dokundular, kimin? Hiç kimsenin. Sadece reklam, başka bir şey yok" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE BELEDİYELER, İSTANBUL SPOR YAPSIN İSTİYOR'

"Belediyeler ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'un spor yapmasını istediğini" belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Belediye otobüslerini çalıştıramıyorlar, bozuluyor. Ondan sonra da İstanbul'un kasları güçlensin diye itsinler, kasları güçlensin. Sonra metrolar var. Mübarek, Tayyip Erdoğan'ın yaptığı metrolardan bir gram eksik yok, onlara bıraktığının yüzde 80'ini tamamlayıp, 'Haydi yüzde 20'sini de siz bitirin' dediklerinde merdivenlerini çalıştıramıyorlar. Böylece ayak kasları da güçleniyor. Kol kası güçlü, ayak kası güçlü, İstanbullunun spor yapmasına gerek kalmıyor, bu işi yapıyorlar."

'ERDOĞAN'I AMERİKA, BATI İSTEMİYOR'

"O kadar geziyorlar ki, işlerinden ayrılmışlar, bir tek dertleri var" diyen Soylu, "Amerika, Avrupa onlara talimat vermiş, Tayyip Erdoğan'ı değiştirecekler, Tayyip Erdoğan'ı iktidardan alaşağı edecekler. Ya siz İstanbul'a bakın ya, sen İzmir'e bak, ötekisi Ankara'ya baksın. Niye Tayyip Erdoğan? Çünkü Amerika istemiyor, Batı istemiyor. Kim istemezse istemesin, biz millete bakıyoruz. Millet istiyor mu diye bakıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar. Neden? Seçimi kazanacaklar. Ey Amerika, Tayyip Erdoğan seçimi kazanacak, adamın Kemal'e bu millet bay bay diyecek" ifadelerini kullandı. 

'GEÇMİŞ İNSANLAR DİNDARIM, ALEVİYİM, KÜRT'ÜM DİYEMİYORDU'

Geçmişte Türkiye'de insanların "Ben dindarım" diyemediğini savunan Soylu, 'Tayyip Erdoğan'ın Türkiyesi'nde insanların "Ben dindarım" diyebildiğini söyledi.

Soylu, "Türkiye'de insanlar geçmişte 'Ben Kürt'üm' diyemiyordu. Tayyip Erdoğan'ın Türkiyesi'nde 'Ben Kürdüm' diyorlar. Bu ülkede insanlar 'Ben Alevi'yim' diyemiyorlardı. Bu ülkede insanlar, Tayyip Erdoğan'ın Türkiyesi'nde 'Ben Alevi'yim' diyorlar. Tayyip Erdoğan'ın Türkiyesi özgür, büyük bir Türkiye'dir, 85 milyonun Türkiyesi'dir" dedi.

'AKŞENER'İ ORAYA OTURTTULAR AMA 21 YILDIR ERDOĞAN'I KİMSE BİR YERE OTURMADI'

"Türkiye'yi yedili masaya teslim etmek istemediklerini" vurgulayan Soylu, isim vermeden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı.

Soylu, "Ne diyor birisi? Hele diyor, bir bitsin, göreceksiniz benim ne yapacağımı. Hani masaya 'kumar masası' diyen var ya bir tane. Sadece kumar masası demedi, ağzına dediğini söyledi. 'Kullanım masası' dedi, 'noter masası' dedi. Demediği kalmadı ama geldiler kuzu kuzu oturttular onu oraya değil mi? Ağababaları oturtturdu değil mi? Tayyip Erdoğan'ı 21 yıldır kimse bir yere oturtturamadı, o milletinin emrinde de ondan milletine güveniyor" diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz