Sur'da bilgilendirme toplantısı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakırlı kanaat önderleriyle bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sur'da bilgilendirme toplantısı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakırlı kanaat önderleriyle bilgilendirme toplantısı yaptı.

SUR'DA BİLGİLENDİRME

Sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Başkan Demirbaş, Diyarbakır'da kaldırım işgallerinin vatandaşı rahatsız ettiğini belirterek, "Özellikle Perşembe günleri analarımızı bacılarımız Hz Süleyman Camisine gidiyorlar. Maalesef oradaki işyerleri ve kahveler kaldırımlara kürsü atıp insanları oturtuyorlar. Kadınlarımız da bu nedenle caddede yürümek zorunda kalıyor. Belediye olarak uyarmalarımıza rağmen yine kaldırımları işgal ediyorlar. Para ceza ve kapatma cezaları verdiğimizde de belediye bizlerle uğraşıyorlar diyorlar. Hiç kimsenin halkı rahatsız etmeye hakkı yok. Kaldırımlar halkındır. Sizlerden isteğimiz bu insanları uyarmanızdır. Belediye olarak hiç kimseye ceza kesmek ve işyerini kapatma taraftarı değiliz. Kimsenin de başkasının hakkını gasp etme hakkı yoktur.

ESNAFLAR İSTEĞİ

Bunu insanlara, esnaflara anlatmanızı rica ediyoruz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Ve halkımızın hizmetkarıyız. Sizlerin desteklerinizle bu yola girdik belki hatalarımız vardır. İnsanoğlu hatasız değil hatasız bir tek yüce Allah vardır. Biz 8 yıllık süre içinde ne yaptık ve daha yapılması gereken şeyler var. Bu çalışmamalarımızı sizlerin rehberliğinizle sürdürüyoruz. Diyarbakır kadim bir şehir ne yapsak azdır. Sur Belediyemizin maddi olanaklarına baktığımızda bütün sorunları birden çözemeyeceğimizi biliyoruz. Ama sorunları gidermek hizmetlerimizin kalitesi artırmak için var olan imkanlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Daha sonra BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, belediyenin bu tür toplantılar yaparak halkı bilgilendirmesinin güzel bir şey olduğunu belirterek, "Bu toplantılara sizlerin de katılmasının Diyarbakır'a sahip çıktığınızı gösterir. Bundan dolayı da sizlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz