'Taksim'de anırmadılar!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Paradan 6 sıfır atıyoruz' dediğimde, bazı köşe yazarları 'Taksim Meydanı'nda anırırım' diyenler vardı. Hani nerede, anırmadılar. 6 sıfırı attık" dedi.

'Taksim'de anırmadılar!'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını 'ideolojik' olmakla suçlayan ve önceki gün 'barışmak mümkün' değil diyerek kapıları kapatan Başbakan Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında da sıfırcı hocalara çattı. Standard&Poor's'un geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın kredi notunu 6 puan yükseltmesini Karadeniz fıkralarına benzeten Başbakan Erdoğan, "Geçenlerde komşumuzla ilgili bir kredi kuruluşunun bir değerlendirmesi var. Bunların değerlendirmesi terstir ha. Bakıyorsunuz 6 basamak birden tırmandırıverdiler. Bu nasıl oluyor? Bu bizim temelin fıkralarına benziyor. Ha bu gördüğüm rüya değilse... Bir anda 6 basamak. İstanbul'da toplantıda, onlara ideolojik davranıyorsunuz dedim. Türkiye tırmanıyor siz batanları derece vermek suretiyle büyütüyorsunuz. Bununla dünyayı aldatamazsınız Batmaya aday ülkeler var dedim. Bu konuşmamıza kulak asmayanlar Batıda'ki AB üyesi ülkeler dökülmeye başlayınca bize dokunuverdiler derecemizi arttırdılar. Hâlâ durum böyle" dedi.

                                              

ELEŞTİRİRLERKEN İMKB REKOR KIRIYOR

Bütçe görüşmeleri sırasında 3 genel başkanın 1'er saat boyunca Türkiye ekonomisini eleştirdiğini ve karamsar bir tablo çizdiğini dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: "Aynı zamanda son derece umutsuz bir tablo çizdiler. Ama aynı gün İMKB, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı ve 76 bin 954 puanla rekor kırdı. Şimdi yani bir tarafta bu karamsar tablo, öbür tarafta İMKB'deki tablo. Biz şimdi hangisine inanacağız?"

'YERLİ OTOYU DA TANKI DA YAPACAĞIZ'

Başbakan Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında  2013 yılıyla birlikte, artık 10 yıl kalan 2023 için de geri sayıma başladıklarını dile getirdi.  Erdoğan, "Çok çalışmamızı, çok üretmemizi, çok gayret göstermemizi gerektiren bir 10 yıl var. Önümüzdeki bu 10 yıl içinde, tek bir saniyeyi dahi boşa harcamadan, israf etmeden, hedeflerimize kilitlenmiş şekilde, kararlılıkla yürümemiz gerekiyor" dedi. Birilerinin bu dönemde umutsuzluk ve karamsarlık pompalayabileceğini dile getirdiğini ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülke yüzde 100 yerli otomobilini, uçak motorunu, tank motorunu yapacak inşallah. Uzun menzilli füzelerini yapacak. Ben bunu içinde yaşayarak görüyorum. Biz birilerinden nasihat alarak yaşamaya devam edemeyiz, bizim yapacak çok işimiz. Bize engel, bariyer koymak isteyen varsa biz onları hiç kaale almayız." Erdoğan Kanal İstanbul ile ilgili de "Mutlaka yapacağız göreceksiniz" ifadesini kullandı.

 

ÖZİLHAN VE GÜR YÖNETİMİNDE

DEİK yönetim kuruluna yeni olarak Şemsi Bayraktar, Hasan Sert, Murat Yalçıntaş, Remzi Gür, Nail Olpak, Aykut Eken, Tuncay Özilhan ve Mithat Yenigün girdi. 2013 yılı çalışma programına göre sağlık turizmi ve eğitim iş konseylerinin yanı sıra enerji, ve yurtdışı yatırım konseyleri çalışmalarını hızlandıracak. İşadamları talepleri doğrultusunda Yunanistan, İtalya ve Danimarka'ya da gezi düzenlenecek.

TAKSİM'DE ANIRMADILAR

Erdoğan, enflasyonun tek haneye düşmesinin, paradan 6 sıfır atılmasının bir zamanlar hayal olduğuna işaret ederek, "Düştü mü? Düştü, gerçek oldu, yüzde 6'lara kadar çektik. Bu ülke 3 haneli enflasyonu da gördü. 'Paradan 6 sıfır atıyoruz' dediğimde, bazı köşe yazarları 'Taksim Meydanı'nda anırırım' diyenler vardı. Hani nerede, anırmadılar. 6 sıfırı attık" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz