Tekstil Kent kurulmalı

GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek, Diyarbakır’da Tekstil Kent’in kurulması için destek istedi.

Tekstil Kent kurulmalı

Konuklarını Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ile birlikte karşılayan Baydemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, amaçlarının tekstil sektörünü hareketlendirmek olduğunu belirterek, kentte bodrum katlarında kalan bir tekstil potansiyeli olduğunu söyledi. Üretim kapasitelerini arttırmak, ürünlerini teşhir etmek ve kalifiye elemanların yetiştirileceği bir eğitim merkezinin bulunacağı Tekstil Kent oluşturmak istediklerini söyleyen Oğurlu, bunun için 500 dönümlük bir araziye ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek Baydemir’den destek istedi. Oğurlu; “Hepimiz başka noktalardayız ve bir bütün olmak istiyoruz. Başka şehirlerden gelip şirket kurmak, burada iş yapmak isteyen kurumlar var. Ancak alan sorunu yüzünden verimli olamıyoruz” diye konuştu. Diğer konuklar da çalışma yerlerinin üretim için uygun olmadığını, daha konforlu ve modern mekanlarda üretim kapasitelerini arttırmak istediklerinin altını çizdiler.

İş üretenlere alan verilecek

Baydemir de “İnşallah halkımın bana verdiği bu bayrağı devretmeden Vilayet, Milli Emlak ve ilgili kurumlarla birlikte Tekstil Kent planını yapacağız” dedi. Baydemir, Turizm ve tekstil sektörünün işgücü ve istihdam anlamında geleceğe olan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Tekstilcilerden kazandıkları deneyimleri paylaşmalarını ve ürettikleri ürünleri Suriye, Irak gibi ülkelerde de satmalarını öneren Baydemir, Tekstil Kent’in kurulmasıyla büyük firmalarla rekabet etmeleri gerekeceğini belirtti. Baydemir, yönetim kurulunun, üyelerine şöyle bir çağrıda bulunmalarını istedi: “Vergi ödemeleri, ruhsat almaları ve üye olmalarını isteyin. Bu yerler iş üretenlere ve çalıştırdığı kişilere göre verilecek. İş üretmeyenlere 1 metrekare arazi verilmeyecek.”

Kaynak: Diyarbakır Söz