Teşvik zirvesi bugün yapılıyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yeni teşvik yasasının bir yıllık sonuçlarını bugün Diyarbakır'da "Teşvik zirvesinde" ele alıp, değerlendirilecek. Toplantıda, Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik yapısıyla ilgili sunum da yapılacak.

Teşvik zirvesi bugün yapılıyor

DİYARBAKIR-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik yasasının bir yıllık sonuçlarını, bugün Diyarbakır'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'le birlikte organize edeceği toplantıyla açıklayacak. "Teşvik sistemi" zirvesinde, Diyarbakır'ın ekonomisini de konuşulacak.

TEŞVİKTE BİR YIL

Geçtiğimiz yıl 19 Haziran'da yürürlüğe giren ve Güneydoğu'nun 6. bölge olarak yer aldığı Teşvik yasasının, son bir yıllık sonuçları ve yatırıma yönelik katkısı, bugün Diyarbakır'da organize edilen 'Teşvik Zirvesi" toplantısında, açıklanacak. Green Park otelde saat 10.30'da başlayacağı bildirilen toplantıda, Teşvik yasasıyla sağlanan ekonomik gelişmenin sundan sonraki yol haritası da, konuşulacak.

KİMLER KATILACAK

Toplantıya, Bakan Çağlayan ve Eker'in yanısıra Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TUSKON Başkan Vekili Kasım Fincan, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve TÜGİK Başkanı Erkan Güral katılacak.

DİYARBAKIR EKONOMİSİ

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Hayri Uğur'un moderatörlüğünde düzenlenecek panelde de TÜGİAD, TÜRKONFED ve TÜGİK başkanlarının yanı sıra, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Borsa Başkanı Ebubekir Bal ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu bölgeyi ve teşvikleri tartışacak

Kaynak: Diyarbakır Söz