Toplatma kararı kaldırıldı

Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak’ın “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” kitabına toplatma kararında geri adım atıldı.

Toplatma kararı kaldırıldı

Tutuklu Kürt siyasetçi Gültan Kışanak'ın Kürt siyasetindeki kadınların cezaevi deneyimlerine odaklanan 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabı hakkındaki 2022 tarihli toplatma kararı yapılan itiraz sonucu kaldırıldı.

Azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen cezaevinde tutulan eski milletvekili ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın cezaevinde yazdığı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitabı hakkında 2022 yılında verilen toplatma kararı yapılan itiraz sonucu kaldırıldı.

Kışanak'ın kitabı için İzmir 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin 2022/9865 sayılı kararı gereğince ülke genelinde yasaklanması ve dağıtılmış eserlerin toplatılması kararı verilmişti.

Toplatma kararının kaldırıldığını DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş sosyal medya hesabından duyurdu.

Kitabın açıklaması:

Bu kitap, sadece yerel ve genel siyasette görev almış, cezaevinde olan kadınların deneyimlerine odaklandı. Kadınlar olarak nereden gelip hangi mesafeleri kat ettiğimizi, önümüze ne gibi engeller çıktığını, erkek egemen sisteme kafa tutma gücünü nasıl edindiğimizi dillendirmek; emeğimizi, çabamızı, anılarımızı, zor ve güzel yaşanmışlıkları bir araya getirerek kadın özgürlük mücadelesine deneyimlerimizi aktarmak, tarihe bir not düşmek istedik.

Hepimiz aynı yollardan geçtik, aynı zorluklarla karşılaştık, erkek egemen bir alanda kadınlar olarak var olma mücadelesi verdik. Kürt kadınlarının siyasal alandaki mücadele deneyimleri, erkek egemen sistemin bu karmaşık ittifakını görünür kıldığı gibi, kadınların azmini ve kararlılığını da gözler önüne sermektedir. İğneyle kuyu kazarcasına, bin bir emekle, büyük bir mücadeleyle geçen Kürt kadınlarının demokratik siyaset alanındaki mücadele deneyimlerini anlatsak da, yazılanlar hepimizin hikâyesi... 

Kaynak: Diyarbakır Söz