'TR705' Sezgin Tanrıkulu çıktı

Amerika'nın gölge istihbarat kuruluşu Stratfor'da casusluk yapan Türk gencinin şifrelediği isim belli oldu.

'TR705' Sezgin Tanrıkulu çıktı

Son gönderdiği mailinde, "Her türlü bilgiyi aldığım siyasi adamım CHP'nin lider kadrosuna girdi" diyerek Amerika'daki efendilerine haber veren Emre Doğru'nun şifresi de çözüldü.

Malinde "TR705" koduyla şifreledi isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Amerikan özel istihbarat şirketi Stratfor’un Türkiye analistlerinden Emre Doğru’yla yaptığı yazışmalarda “TR705” koduyla yer aldığı iddialarına, “Eğer kastedilen ben isem, kendisine aktardığım kanaatler, tamamen medya ve kamuoyu tartışmalarını takip ederek, herhangi bir siyasetçi veya kanaat önderinin, köşe yazarı veya akademisyenin güncel gelişmelere ilişkin görüş oluşturmasından farksız biçimde kendi düşünce ve öngörülerimi ortaya koymamdan ibarettir” karşılığını verdi.

Tanrıkulu özetle şunları söyledi: “Siyasetin aktif olarak içerisinde yer almadan önce de insan hakları, hukuk, politika gibi alanlarda, Türkiye içinden ve dışından birçok medya kuruluşu görüşlerimi almaktaydı. CHP’nin bir üyesi olarak, aktif siyasete girdikten sonra da, görüş talepleri devam etti. Beraber akademik çalışmalarda bulunduğum son derece kıymetli bir hukukçu dostum Prof.Dr. Osman Doğru’nun oğlu olan ve çocukluğundan beri tanıdığım Emre de çeşitli kereler bana, analizlerinde kullanmak için sorular yöneltmiştir.

Düşüncelerimi  paylaştım

Bu sorular, diğer uluslar-arası haber kaynaklarının, medya kuruluşlarının yönelttiklerinden farksızdır. Kendisiyle en son aktif siyasete girmeden önce, yaklaşık bir yıl önce görüştüm. Düşüncelerimi paylaştım. Zaten kendisi daha sonra TÜSİAD’ın Washington Temsilcisi oldu.”

Kaynak: Diyarbakır Söz