'Üslup' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki üslup tartışmalarına değindi.

'Üslup' cevabı

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 12 Haziran’ın yıl dönümünün AKP ve Türkiye için anlamlı bir yıldönümü olduğunu belirtti. 3 seçim döneminde de oyunu artıran AKP’nin Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Sadece Türkiye’de değil dünyada 3 dönem oyunu artırıp iktidara gelen siyasi parti nadirdir. İktidarda olan yorulur, yıpranır, hedef haline getirilir ve genelde de oy kaybı yaşar. Ama biz bunun tersinin olabileceğini de ispat ettik” diye konuştu. AKP’nin millete hizmetkarlığı bir görev olmanın ötesinde ibadet şuuruyla yerine getirdiği söyleyen Erdoğan, millete hizmet etmenin aşkla yoğrulan büyük bir misyon olduğunu vurguladı. Görevi samimiyetle birlikte gayret, tecrübe ve akılla yerine getirdiklerini savunan Erdoğan, “Eserimizin girmediği, olmadığı hiçbir il yok. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz” dedi.

-“MUHALEFET FARKLI YOLLARDA”-

AKP hükümetinin Türkiye ile yetinmediğini, tüm ihtiyaç sahiplerine elini uzattığını, mağdurlarla dayanışma içinde olarak dünya halklarının sempatisini, takdirini ve teveccühünü kazandığını ifade eden Erdoğan, ”İktidara geldiğimizde Türkiye alan eldi, şimdi veren el olmuştur” ifadelerini kullandı. AKP hükümetinin görevde olduğu 9.5 yılda verilen hizmetlerin eserlerin özetini bir kitapta topladıklarını belirten Erdoğan, AKP teşkilatına bu kitabı kullanarak propaganda yapmalarını önerdi. Muhalefete de eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Biz her şeyi ispatlı olarak konuşuyoruz ama bizde öyle bir muhalefet var ki yapılanı takdir etmez. Ülkenin finans noktasında nereden nereye geldiğini saptırmaya yeltenecek kadar farklı yolların insanlarıdır onlar” diye konuştu.

-“MENDERES GİBİ ÖZAL GİBİ”-

AKP’nin hükümeti döneminde yapılanların sayım ve dökümüne takılıp kalmayacaklarını ifade den Erdoğan partisinin il başkanlarına, “Biz tarih yazıyoruz. Onun yazımını biz yapmayacağız, tarihçilere bırakacağız. Tarih, AKP teşkilatını bu salondaki ve dışındaki kadroyu mutlaka hayırla yad edecek ve kaydedecektir. Esasen milletin gönlünde yer etmek bizim için ziyadesiyle yeterlidir. Merhum Menderes ve Özal gibi ardından ‘Allah razı olsun’ denilmek bizim için mükafatların en büyüğüdür. Sadece bugünleri izleyenlerin değil, bizleri izleyen şehitlerimizin de bizden razı olması, bize emanet ettikleri toprakların selametini görüp bizlere tebessümle bakması bile her türlü takdirin üzerinde olacaktır” diye seslendi.

-“EN ÖNEMLİ KANIT MİLLİ GELİRDEKİ ARTIŞ”-

Erdoğan, konuşmasının kalan kısmında 12 Haziran seçimlerinden bugüne geçen 1 yılın muhasebesi ile AKP’nin göreve geldiği 2002 yılı ile bugünkü göstergeleri karşılaştırdı ve muhalefete eleştirilerini dile getirdi. AKP’nin hükümete geldiği 2002 yılının sonunda milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu şu an ise bu rakamın 772 milyar dolar seviyesine geldiğini belirten Erdoğan, ekonomide yaşana gelişimin en güçlü kanıtının bu rakam olduğunu ifade etti. “Büyüklerimizin bir lafı var: ‘Et tekraru ahsen velev kane yüz seksen.’ Bunu her zaman söylemekte fayda var. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteren en önemli belge budur. Teşkilat olarak vatandaşa bunu anlatmanız lazım. Halep oradaysa arşın burada. Her şey açık net ortada” diyen Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedefinin 2 trilyon dolar milli gelir seviyesini yakalamak olduğunu belirtti.

-“ÇOK AFEDERSİNİZ, BAHÇELİ'NİN DİLİNE YAKINSINIZ”-

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da muhalefet tarzı nedeniyle eletiriler getiren Erdoğan, şunları söyledi: “CHP Genel Başkanı bizim başarılarımızı, daha doğrusu milletin ve ülkenin bu başarılarını küçümseyerek haksız şekilde Yunan ekonomisinin Türkiye’den daha iyi olduğunu yorumunu yapıyor. Gerçi Suriye’de demokrasi olduğunu, Türkiye’de olmadığını ifade ederek kıyaslarında ne kadar başarısız ve güvenilmez olduğunu da gösteren bir genel başkandır bu zat. Anadolu’da bir benzetme var: ‘Elifi görse mertek zanneder’ diye. Bu tam olarak Kılıçdaroğlu’nun kıyaslarına denk düşüyor. Bu kıyas ancak elifi mertek zanneden bir zihniyetin eseri olabilir. Kendisine hükümeti eleştirirken bu aziz millete haksızlık yaptığını hatırlatmak istiyorum. CHP grubunda dün bize üslup dersi veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu sizin siyasette ders verme, müderrislik makamına gelmeniz için daha çok ekmek yemeniz, çok toz yutmanız lazım. Siz öğüt verme değil öğüt alma makamındasınız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha seçildiği kongrede başlattığı o çirkin üslubu belli seviyeye yükseltmek için biz iki yıldır uğraşıyoruz. İki yıldır hala o üslup düzelmedi. Kendisi Allah var bizi örnek alıyor, bizi taklit etmeye çalışıyor. Ama siyaset üslubu olarak Ak Parti ekolünden ziyade, çok çok affedersiniz Sayın Bahçeli’nin diline daha yakın olduğu gerçeğini de burada hatırlatmak durumundayım. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu gerçeği Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatmayı bir vazife olarak görüyorum. Dün grup toplantısında ‘lafla peynir gemisi yürümez’ diyor. Biz de onu diyorduk zaten. Sadece lafla, imaj çalışmasıyla demokrat olunmaz. Zor zamanda ne söylediğin, nasıl tutum takındığın, hangi somut adımı attığın önem taşır.”

-HEMŞİRE İHTİYACINA ÇÖZÜM: SAĞLIK MESLEK OKULLARINDAN MEZUN HEMŞİRELER ARTACAK-

Konuşmasının kalanında eğitim, sağlık, yargı, enerji, dış politika ve ulaştırma gibi alanlarda hükümetleri döneminde ve son bir yılda yaşananları ve iyileşmeleri anlatan Erdoğan, sağlıkta daha çok kamu çalışanına ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Son Bakanlar Kurulu’nda bu konunun da gündeme geldiğini ifade den Erdoğan, “Onun da müjdesini vermiş olayım inşallah Sağlık Meslek Lisesi mezunlarını oralardan hemşirelerimizi artırmanın gayreti içerisine gireceğiz. Onları da inşallah hastanelerimizde değerlendireceğiz. Hemşirede ve ebede açığımız var. Sağlık Meslek Lisesi’nden inşallah yükseğini de yapmak suretiyle bir an önce oradan kalifikasyonu yüksek elemanlara ihtiyacımız olduğunu da duyurmak istiyorum” dedi.

-“NEREYE GİTSEK AĞLIYORLAR”-

2B kanunu ile ilgili spekülasyonların olduğunu ama bu konuda diyecek bir şeyin olmadığını, bu çalışmanın yıllar süren çalışmalar sonucu olduğunu söyleyen Erdoğan, tarımda son bir yılda 6.6 milyar TL destek verdiklerini, hükümetleri döneminde çiftçiye toplamda 46.5 milyar TL tarımsal destek verildiğini buna karşın durumdan şikayet eden çiftçilerin bulunduğunu belirtti ve “Ama nereye gitsek ağlamalar var. Kardeşim bunlar verildi işte size. Bunlar hep tarımsal destekler” diye seslendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz