Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur: İktidar ortağı olacağız

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 7 Haziran akşamı meclise girip iktidar ortağı olacaklarını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur: İktidar ortağı olacağız
Vatan Partisi Aydın 1'inci sıra milletvekili adayı Hasan Atilla Uğur, partisinin Bodrum ilçe teşkilatı tarafından 'Üreten Türkiye, Birleşen Türkiye' konulu konferansa konuşması olarak katıldı. Mumcular Mahallesi Düğün Salonu'ndaki konferansta partililere seslenen Uğur, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Seçim barajı problemleri olmadığını belirten Uğur, güçlü bir kadro kurduklarını, ülkücüsü ile devrimcisi ile bütün vatanseverlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde birleştiğini söyledi. Uğur, "Biz programlarımızla hazırız. Bugün Güneydoğu ateş altındadır. Güneydoğu PKK terör örgütünün işgali altındadır. Paralel çetesinden diğer bütün örgütlere kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma peşindeler. Ama biz bunların hepsini kıracak kadrolara sahibiz. İnançlıyız ve Türk milleti ile birlikte geliyoruz" dedi.
HDP'nin seçim barajını geçip geçmemesi konusunda "Ben ona HDP demiyorum. PKK'nın barajı geçme, geçmemesi bizim problemimiz değil" diyen Uğur "Geçme durumunda olacaklarını zannetmiyorum. Bugün bize 'Oyları bölüyorsunuz' diyenler, büyük bir yalan ve yanılgı içindeler. Yeni CHP tabanı, MHP tabanı hepsi bizim kardeşlerimiz. Yönetimlerine söylüyoruz. AK Parti tabanı da bizim kardeşlerimiz. Göreceksiniz Vatan Partisi, 7 Haziran akşamı meclise girecek ve mutlaka iktidar ortağı olacak" diye konuştu.

'TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEYİ NET OLARAK YAPACAĞIZ'

2002 yılında PKK terör örgütünün bitme noktasına geldiğini söyleyerek iktidarı eleştiren Uğur, "Abdullah Öcalan denilen terörist başı 1999 - 2002 yıları arasında bizim yaptığımız sorgu ve çalışmalar neticesinde kendi canını kurtarmak amacı ile kendi örgütünü satmıştır. Ancak AK Parti iktidarı döneminde Abdullah Öcalan terörist başlığından, bebek katilliğinden, önce Abdullah Öcalan'lığa sonrada sayınlığa terfi etti. Bugün Türk milletine emirler veren, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kefenler biçen bir duruma getirildi. Bahaneyle dışarıya çıkaracaklarmış. Tek başıma da kalsam, gidip İmralı'nın kapısına yatarım. Beni parçalanamadan o herifin çıkartılmasına izin vermem. Abdullah Öcalan ve çetesini ve diğer tüm terör örgütleri ile mücadeleyi net olarak yapacağız. Milletimizle yapacağız ve Kürdümüz'ü de kurtaracağız. Bu çok önemli. Kürt kökenli kardeşlerimizi PKK'nın ve Abdullah Öcalan'ın kucağına bırakmayacağız" dedi.

'ÇÖZÜM DEĞİL ÇÖZÜLME SÜRECİ'

Çözüm Süreci'ne çözülme süreci dediğini ve uydurma olarak nitelendirdiğini belirten Uğur, bu süreçte PKK'nın militan sayısını dört katına çıkarttığını söyledi. Bedelliyle Türk askerinin ise vatani görevini yapmaktan uzaklaştırıldığını savunan Uğur, iktidar ortağı olduklarında PKK terör örgütünün ayağını denk alacağını ve Kandil'e gerçekten beyaz bayrağı diktireceklerini söyledi. Uğur, Türkiye'de Kürt sorunu değil PKK ve terör sorunu olduğunu da kaydetti.
Hasan Atilla Uğur, aynı zamanda 1999 yılında Kenya'da yakalanıp, Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan komutanlardan biri olarak biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz