Vekilden RTÜK'E ziyaret!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray’ı makamında ziyaret etti.

Vekilden RTÜK'E ziyaret!

ESMERAY’A VEKİL ZİYARETİ

RTÜK Bölge Müdürü Erhan Esmeray, Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları’nın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esmeray, Diyarbakır'da bütün medya temsilcilerinin bulunduğunu, bölgenin medya camiası açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek, bölgede yaptıkları hizmetleri anlattı.

BÖLGEDEKİ MEDYA YAPISI

Milletvekili Hamzaoğulları ise medyanın önemine değindi. Basın ve medyanın kamuoyunu aydınlatma görevi olduğunu dile getiren Hamzaoğulları, “Hep birlikte çalışma, yönlendirme ve eksikliklerin bildirilmesi gibi sorumlulukları üst üste koyduğumuzda çok önemli bir kamu hizmetidir.” dedi. Geçmiş yıllarda gazete çalışanlarının baskı altında olduklarını, gazetelerin özgürce haber yapamadıkları günler yaşandığını belirten Hamzaoğlulları, Türkiye’de son 10 yılda yaşanan gelişmeler sayesinde basının ve medyanın daha özgür bir hale geldiğini söyledi. Hamzaoğlulları, konuşmasını şöyle sürdürdü:

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ

“Günümüzde kamuoyunu hızlı ve tarafsız olarak bilgilendirmek açısından gelinen nokta medya için oldukça önemlidir. Ankara’da çalışmalarıma devam ettiğim süre zarfında dahi yerel medya vasıtasıyla ilimizde ve bölgede yaşanan gelişmeleri takip edebiliyorum.”

Daha sonra Milletvekili Hamzaoğulları, Esmeray ile bölgedeki medya çalışanlarının sorunlarıyla ve Diyarbakır medyasına nasıl katkı sunabilecekleri ile ilgili bir süre görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler