(Video) "Beni aradın, yardım istedin" tartışması sürüyor

İBB'ye 'terör soruşturması' açılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında başlayan "telefonla aradın, yardım istedin" tartışması devam ediyor.

(Video)

İBB'deki terör soruşturmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İmamoğlu beni aradı, yardım istedi" iddiasında bulunmuştu. Soylu'nun açıklamasına göre, "İmamoğlu, hemşehri olduklarını belirterek, CHP Genel Merkezi'nin kendisini sevmediğini ifade ederek" yardım istedi.

Basın toplantısı sürerken tweet atarak Soylu'nun sözlerini yalanlayan İmamoğlu, "Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin." ifadelerini kullanmıştı.

Soylu ve İmamoğlu'nun tartışması sosyal medya hesapları üzerinden dün de devam etti. Soylu, "İmamoğlu, basın açıklamamızdaki telefon görüşmesi konuşmasına verdiği cevapta 'Süleyman Soylu'yu aramadım' demiş. Bu da bir yalan. Defalarca arama yapıp şahsımla görüşme yaptığı, her şeyden önce Cenab-ı Hakk'ın kayıtlarında ve sonrasında beşer olarak bizlerin ve kendi zihninde mevcuttur" açıklamasında bulundu.

Soylu'nun açıklamasına yanıt veren İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Cenab-ı Allah’ı iftirana, yalanına ve o kötü diline eklememeni öneriyorum! İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belli. İstifanı bekliyorum Bakan bey!" mesajını paylaştı.

Kaynak: Spor Merkezi