(Video) CHP'den Akşener'in "İttifaksız seçim" kararına ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak’a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "yerel seçim" açıklamaları da soruldu. CHP Sözcüsü, "Yerel seçimlerde yeniden ittifak olur mu?" sorusuna "Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, yolları açık olsun, kendileri bilir" diye yanıt verdi. İYİ Parti’ye "Yolları açık olsun" diyen Öztrak’a yanıt Meclis’te basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavvat Dervişoğlu’ndan geldi.

(Video) CHP'den Akşener'in

Dervişoğlu, ittifakların partilere zarar verdiğini ve ittifaklara inançlarının kalmadığını söyledi. Dervişoğlu'na İYİ Parti'nin aday çıkarması durumunda Ankara ve İstanbul'un kaybedilme ihtimali de soruldu. Dervişoğlu, Mansur Bey ve İlamoğlu'nun amiri Kılıçdaroğlu'dur. Kazanacaklarına inandığımız bu iki önemli figürün belediye başkanlığını kazanmaları noktasında kaygıları olmayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Yerel seçime kendi adayları ile katılacağını açıklayan İYİ Parti, bir adayını daha duyurdu. İYİ Parti'ye katılan 24. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun Yİ Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldığı yayında 2019 yılında CHP’li adaylarla kazanılabilecekken Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’ye bırakıldığını ve bu yüzden kaybedildiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da Akşener'in "ittifaksız seçim" açıklamalarına ilişkin, “Her partinin en doğal hakkı seçime ayrı girmesi. CHP bu seçimde de mevcut 11 büyükşehir belediye sayısını artırmak için çalışıyoruz. Şu an ittifak görüşmemiz yok ama kapımızı çalan olursa kapımız açık. Ayrı ayrı girme kararına saygılıyız" dedi. Akşener, katıldığı bir programda 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını ve büyükşehirlerde de seçime kendi adayları ile gireceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz