(Video) Ekrem İmamoğlu, CHP'de değişim çağrısında bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni açılan internet sitesi üzerinden CHP'de değişim çağrısında bulunarak halktan katkı istedi.

(Video) Ekrem İmamoğlu, CHP'de değişim çağrısında bulundu

İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Değişime davet: CHP'de değişim, Türkiye'de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. iktidaricindegisim.org, ekremimamoglu.com" paylaşımında bulundu.

Yeni açılan iktidaricindegisim.org internet sitesindeki açıklamada ise etkin ve iktidar alternatifi olmayı başaramayan bir muhalefet yapısıyla karşı karşıya olunduğu kaydedilerek, "Devletin dejenere edildiği son yıllarda Türkiye'nin muhalif partileri demokrasinin korunmasında yetersiz kaldılar. Oysaki siyasi partiler demokrasinin asli bekçileridir, demokrasiyi koruma ve geliştirme sorumlulukları vardır. Muhalefet vatandaş için sadece bir alternatif değil, aynı zamanda demokrasi için vazgeçilmez bir denge ve denetleme unsurudur." ifadelerine yer verildi.

"Toplum muhalefetten değişim bekliyor." ifadesine yer verilen açıklamada"Geldiğimiz noktada, Türkiye'nin geleceği için akılcı bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Değişimin temeli hiç kuşkusuz toplumsal taleptir. Sabırlı ve aklı öne koyan ama bir o kadar da kararlı bir tutumla değişimin gerçekleşmesi pekala mümkündür. Bu ihtiyaç ortadayken, hiçbir şey olmamış gibi davranmak, eski yanlışlarda ısrar etmek, yenilgiden acı çeken milyonlarca vatandaşın duygularını anlamamak demektir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Muhalefette değişimin anahtarı, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP'de başlayacak kararlı bir değişim iradesi, politik tutumları sorgulamayı ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı başardığı ölçüde muhalefetin genelinde bir yenilenme ve muhalefet evrenini büyütme iradesi ortaya çıkaracaktır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler