(Video) Erdoğan'dan 25 milyar dolarlık çıkarma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ayaklı Körfez seyahatinin ayrıntıları belli oldu. Bu seyahatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının 25 milyar dolarlık yatırımı Türkiye'ye çekmeye çalışacağı bilgisi verildi.

(Video) Erdoğan'dan 25 milyar dolarlık çıkarma

Türkiye'ye yatırım aktarılmasını sağlamayı hedefleyen Erdoğan ve ekonomi kurmayları, Körfez'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Üç ayaklı seyahat planının ayrıntıları belli oldu. Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında başlatılan yeni dönem çerçevesinde ekonomik ilişkiler her geçen gün daha da derinleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilerleyen günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret edeceğini açıkladı. Planlanan ziyaret kapsamında bazı anlaşmalara imzaların atılması bekleniyor.

ABD merkezli Bloomberg, Erdoğan'ın Türkiye'ye yatırım ve diğer mali kaynakları çekmek amacıyla Körfez turuna çıkacağını yazdı. BAE ziyareti konusunda her iki ülkeden delegelerin hazırlık aşamasında olduğu ve daha güçlü ekonomik bağlar üzerinde çalıştıkları belirtildi. Haberde Erdoğan'ın BAE'den sonra Suudi Arabistan'a ve Katar'a seyahat etme niyetinde olduğu kaydedilerek Türk hükümeti, Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi belirledi ifadeleri yer aldı. Haberde, "Erdoğan'ın BAE ziyareti, Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın bu ülkedeki görüşmelerinin ardından geldi." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz