'Yeni koalisyonun haberini veriyor!'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Balıkesir il kongresinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef almayı sürdürdü. Davutoğlu, "Bahçeli bize cevap verdi ama eksik verdi.

'Yeni koalisyonun haberini veriyor!'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5. Olağan Balıkesir İl Kongresi'ne katıldı. Kurtdereli Spor Salonu'da yaptığı konuşmada Kuvayi Milliye ruhuna vurgu yapan Davutoğlu, "İstiklalimizin beşiği Kuvayi Milliye ruhunun şehri Balıkesir'e selam olsun" dedi.

SEYİT ONBAŞI'YI ÖRNEK VERDİ Davutoğlu, konuşmasını 'Başbakan Ahmet millet sana emanet' sloganı ile bölen gençlere,  "Millet hepimize emanet ama bu sloganın önemi var. Başbakanlık görevini aldığımda omuzlarımızda ağır bir yük vardı o yük Kuvayi Milliye ile başlayan direnişi daha ileriye taşımaktı. Seyit Onbaşı insan gücünün kaldıramayacağı sanılan o gülleyi aşkla şevkle nasıl kaldırdıysa bu dava bayrağını biz de bütün aşkımızla yücelteceğiz. Seyit Onbaşıların torunlarıyız" dedi.

'AHMET HOCA' SLOGANI Davutoğlu, konuşmasını 'Ahmet Hoca' tezahüratlarla bölen gençlere "Ahmet hoca derseniz gönlümü fethedersiniz" diyerek karşılık verdi.

'MİLLİYETÇİLİK TASLAYANLARA SORUYORUM' Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin, etnik unsurları farklı olanların omuz omuza, yan yana durması olduğunu belirterek, bunu Kuvayi Milliye ruhuyla yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Arkadaşlara dedim ki 'Cumartesi ve pazarı öyle ayarlayacağız ki bir doğuda olacağız, bir batıda, bir kuzeyde, bir güneyde.' Erzurum Kongresi istikbalimizin yükselen sesiydi. Şimdi Balıkesir kongreleri Temmuz 1919 Kuvayi Milliye ruhunu ateşledi. Erzurum Kongresi'nde biraraya gelenlerle Balıkesir kongresinde biraraya gelenlerin etnik unsur ayrışma olmadan omuz omuza gelmesidir. Bazen arkadaşlar 10 günlük bu tempoya bakıp da 'Yavaşlatalım mı?' diyorlar. Ben de 'Bir insanın gönlüne Kuvayi Milliye aşkı, vatan aşkı, millet aşkı düşmüşse yorgunluk bilmez, tanımaz. AK Parti kadroları yorulmaz' diyorum."

'MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKILDI' Başbakan Davutoğlu, partisinin 17- 25 Aralık operasyonları ile bölünmek istendiği, ancak milli iradeye halkın sahip çıktığını söyleyerek şöyle devam etti: "Yapamadıkları hesap buydu. Sandılar ki Gezi olduğunda biraz üzerlerine gidersek AK Parti kadroları geri adım atar. Milyonlar toplandı ve inadına 'milli irade' dedi. Sonra baktılar olmuyor. Çünkü AK Parti birleştiren ruhtur, bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz bu gayret içindeyken 17- 25 Aralık kumpasını kurdular. Sandılar ki AK Parti kadroları geri adım atar, yavaşlar. 30 Mart'ta da millet dedi ki 'Ne oyun kurarlarsa kursunlar biz, bizi temsil edenlerin arkasındayız.' 10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük bir onurla cumhurbaşkanı yaptık. Hiçbir güç bunu engelleyemedi. Ne çatı adayları engelleyebildi ne uluslararası medyada yürütülen kampanyalar engelleyebildi. 12 yılda katedilen mesafeyi herkes görüyordu. 10 Ağustos'tan sonra beklediler ki küçük hesaplar olsun. AK Parti kadroları Kuvayi Milliye ruhuyla yaşıyor."

CHP'Yİ KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal kılıçadroğlu'nun Diyarbakır'da yaptığı toplantıda partililerine ibretlik sözler söylediğini belirterek, "Diyor ki 'Biz birbirimizle tam olarak konuşamıyoruz. Her bir arkadaş önde gidenin hata yapmasını bekliyor. Parti içi dedikodular partiyi zayıflatılıyor. Dışarıda konuşmayın. Kendi içimizde konuşalım.' O diyor ki CHP kadroları birbirlerini engellemeye çalışıyor. AK Parti diyor ki 'Dışarıdan engellemelere karşı hep beraber dimdik ayaktayız'. Kongrelerimiz veda kongresi olmuyor vefa kongresi oluyor. AK Parti vefa partisidir. Vefayla kurulmuş vefayla yükselecektir" dedi.

BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ Başbakan Ahmet Davutoğlu, son Tunceli ziyaretine değinerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmeye devam etti. Davutoğlu, şunları söyledi: "Anadolu'yu karış karış dolaşıyoruz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt ayrımcılığına karşı Kuvayi Milliye ile birleştirmeye çalışıyoruz. Biz 'Gelin Anadolu'yu Trakya'yı dolaşın' dedik. Bahçeli cevap verdi ama eksik cevap verdi. Tunceli'ye gitti Valilik'te konuştu. Tuncelili'nin elini sıkamadan, gözüne bakamadan Tunceli'den ayrıldı. Gözüne baktıkları, onunla oraya giden partililerdi. Ondan birkaç gün önce ben Tunceli'deydim. Cemevine gittim. Muhabbet Ali sofrasına oturdum. Millet mücadelesi sözkonusu olduğunda Sünni, Alevi yan yanadır, kardeştir, kardeş olacaktır. Patnos'a gittim. Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için demokrasinin geleceği için 6- 7 Eylül Kobani provokasyonlarına karşı dik duran vatandaşlarımızla konuştum. Orada da gösterdik ki Kuvayi Milliye sözkonusu olduğunda Kürt, Türk kardeştir ayrımcılık yapan kalleştir. Bahçeli gitti valilikte konuştu ayrıldı, biz ise aynen Balıkesir'deki coşku ve bu salondaki aşk gibi gümbür gümbüm merkez ilçe kongresini yaptık ve al bayrakla AK Parti bayrağını birlikte dalgalandırdık. Aramızdaki fark bu."

'TEK PARTİ DÖNEMİNİ CHP'DEN ÇOK BAHÇELİ SAVUNUYOR' Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bu ruhu taşıyanlar, ayrımcılık yapmazlar vatan topraklarını her bir köşesine gitme cesareti gösterir, bayrağı dalgalandırmanın onurunu yaşarlar. Bizim anladığımız vatanperverlik bu ülkeye aşkla sevdayla bağlı olmak milletin birliğini beraberliğini temsil etmekle olur. Gerek kongreler gerek genel seçim kampanyalarında adım atmayacağımız vatan toprağı kalmayacak. Diğer liderlere de aynı çağrıda bulunuyorum. Bazı partiler sadece doğuda bazıları sadece sahillerde diğer partiler vatanın belli köşelerinde var diğerlerinde yok. Vatanın bütününde olan milletin tümünü temsil eden tek parti AK Parti."

BABAANNESİNİN RESMİNİ GÖRDÜ, DEDESİNİN SÖZLERİNİ SÖYLEDİ Başbakan Davutoğlu, kongre salonunda babaannesinin resmini ve sözlerinin yer aldığı pankartı görünce teşekkür edip sözlerini şöyle sürdürdü:  "Dedemin çok güzel bir sözü vardır. 'Ya Rab bana öyle bir kadirşinaslık ve tevekkül ver ki değil namerde merde eyleme muhtaç. Namerde muhtaç kılmışlardı bu ülkeyi yönetenler. Bunun adı milliyetçilik mi? 12 yıl sonra değil namerde merde dahi muhtaç olmayan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti doğduysa bu AK Parti kadroları sayesinde doğdu. 12 yıl içinde neler değişti. 12 yılda mazlumlara beşik oldu, sığınak oldu. Nemrut karşısında İbrahim, firavun karşısında Musa oldu bu millet. Zalim Esad'tan kaçan 2 milyon kardeşimizi bağrımızda bastık. AK parti kervanı bu ülkeye bereket değil dünyaya adalet getirecek. İşte DSP ve MHP'in koalisyonu ülkeyi bu duruma düşürmüştü. Şimdi CHP ile MHP arasında yeni bir koalisyon var. Diyarakır'da CHP- HDP koalisyonu için sorular sorulmaya başlandı."

'BU AK PARTİ'YE OY VERİR Mİ' DİYE DÜŞÜNMEYİN' Başbakan Davutoğlu, Balıkesir teşkilatından 2015 genel seçimlerinde rekor oy almasını isteyerek, şöyle konuştu: "Bu millet kendini temsile edeni tanır. AK Parti'yi gözündeki milli aşktan tanır. Kimin milletin yanında kimin karşısında olduğunu bilir. Balıkesir'de kongremizi yaparken artık güneş doğmuştur. Diriliş ve yükseliş dönemi başlamıştır. 2015 Haziran'ına doğru giderken hep beraber bu yükselişin izlerini göreceğiz. Bu AK Partiye o verir mi vermez mi diye düşünmeyeceksiniz. Her bir gönüle girmek üzere gönül seferberliği ilan ediyoruz."

’DÖRT YIL DEĞİL DÖRT DAKİKA BİLE VERMEZLER’ Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmene yönelik sarf ettiği "Bana dört yıl verin" sözünü hatırlatarak, kendisine dört yıl değil dört dakika bile verilmeyeceğini öne sürdü. Davutoğlu şöyle konuuştu: " Bir televizyon muhabiri karşısında nasıl susup kaldığını biliyor. SSK genel müdürü sanıyor kendini. SSK genel müdürüyken ne yaptı ki ’Bana dört yıl verin’ diyor. Bu millet CHP’ye on yıllar verdi ama seçme şansı yoktu. Tek parti vardı. Biz o yılları telafi etmeye çalışıyoruz. Bu ülkeyi sana değil dört yıl dört dakika bile teslim etmezler. Dört dakikada batırırsın sen. Milleti millete düşman edersin."

Ahmet Davutoğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra anons edilerek kürsüye gelen yedi aylık 'Recep Tayyip Erdoğan' isimli bebeği sevdi.

VALİLİK BAHÇESİNE FİDAN DİKTİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurtdereli Spor Salonu'ndan ayrıldıktan sonra Balıkesir'in yeni valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. T.C. Başbakanlık yazılı otobüsle halkı selamlayarak Valiliğe ulaşan Davutoğlu'na yerel giysiler giyen iki çocuk çiçek verdi. Yağmur altında polis mangasını selamlayan Davutoğlu, ardından Valilik bahçesinde fidan dikti. Davutoğlu'nun Valilik ziyareti basına kapalı gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz