Zana'yla görüşürüm!

Başbakan Erdoğan, Kürt sorunuyla ilgili "Bu işi çözerse Erdoğan çözer" diyen Leyla Zana'ya zeytin dalı uzattı.

Zana'yla görüşürüm!

Leyla Zana'nın, Kürt sorunuyla ilgili, "Erdoğan'ın çözeceğini umuyorum" diyerek PKK ve BDP'yi eleştirmesi, BDP kanadında büyük tepki toplamıştı. Zana'ya destek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Meksika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'ndaki basın toplantısında Erdoğan, şunları söyledi: "Leyla Zana'nın benimle görüşme noktasına gelmiş bir talebi yok. Ancak bir miletvekili olarak böyle bir talebi olursa kendisiyle görüşmekten kaçmam, bunu da açıkça söyleyeyim. Temennim odur ki bu açıklamalar, uzun yılların tecrübesinin de ortaya koyduğu bir neticedir. BDP keşke silahı unutup, terör örgütünü unutup, Parlamento çatısı altında siyasi mücadelesini sürdürse... Taraflar samimi olursa bu iş çözülür.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ SİLAH BIRAKAMAZ"

Benim başbakan olarak söylediğim; bölücü terör örgütü silah bırakmak zorundadır. Bu olmadığı sürece güvenlik güçleri silah bırakamaz. Operasyon; halkın huzurunu tehdit edenlere, eli silahlı şehir eşkiyalarına karşı yapılıyor. Ne diyorlar; polis silah bırakacak, asker silah bırakacak. Polis; silah taşıdığı için polis, asker; silah taşıdığı için askerdir. Bununla görevli; millet, askerine bunun için bedel ödüyor.

Bunları birbirinden ayırmamız lazım. Umarım bunu parlamentoya girmiş olan BDP milletvekilleri ve onlara gönül veren vatandaşlarımız anlar. Bu süreci de başarılı bir şekilde atlatarak bu terör belasından ülkemizi kurtarırız. Ülkemizin kurtarılması, milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştirecek bir sürecin başlangıcı olur"

 

ÖCALAN'A EV HAPSİ İÇİN NE DEDİ?

Buarada Başbakan Bülent Arınç’ın Abdullah Öcalan’a ev hapsi söylemelerine, “Bizim görüştüğümüz, konuştuğumuz bir konu değil. Kendi şahsi kanaatidir" dedi. Erdoğan konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bülent Bey’in orada ortaya koyduğu yaklaşımı, yargının ortaya koyduğu bir yaklaşımı değil. Yargının burada vermiş olduğu bir karar var. Yargı bir arada İmralı’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını vermiş. Yürümede ülkede her hangi bir sıkıntıya neden olmasın diye tutmuş İmralı’yı bu konu için seçmiş. Yani İmralı değil de ülkeni her hangi bir şehrinde bir cezaevi olabilirdi. Ama böyle bir cezaevinin olmasının getireceği neticelerin neler olabileceğini de yürütme düşündü"

Kaynak: Diyarbakır Söz