35 bin sağlıkçı alınacak

Bakan Koca 35 bin sağlıkçı ataması için takvimi açıkladı.

35 bin sağlıkçı alınacak

Bakan Koca, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu sağlıkçı atamalarının takvimini açıkladı. Koca yoğun bakımlardaki yoğunluğun da azaldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Bakan Koca, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. 

Yeni personel atamalarına ilişkin "Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak" diyen Koca, detayları şöyle açıkladı:

"Takvim bugün itibariyle başladı. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacak. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum 1 hafta içinde yetiştirebileceğiz."

'YOĞUN BAKIMLARDA YOĞUNLU GERİDE KALDI'

Bakan Koca, hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarının da azaldığını belirtti Koca, "Yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. 3-4 hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum, İstanbul özelinde yüzde 83'e çıkmıştı.

Bugün itibariyle Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim. Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu.

Şu an için servis yataklarının doluluk oranı Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi. Fedakarlıkları için gayretleri için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA ŞEHİR HASTANESİ AÇILACAK

Koca, açılışı planlanan yeni bir şehir hastanesi olup olmadığıyla ilgili, "Yakında, birkaç hafta içinde Antalya Şehir Hastanesi tam kapasite ile hizmete alınacak. Bildiğiniz gibi hasta kabulüne başlandı.

Muhtemelen önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde Antalya Şehir Hastanemizin resmi açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz