Bebek gibi cilt isteyen bunları tüketiyor! 4 besinle gelen güzellik

Sağlıklı, parlak bir cildin yolu iyi beslenme alışkanlıklarından geçmektedir. Cilt sağlığı açısından özellikle hangi besinlerin önemli olduğunu bilmek ve bunları düzenli olarak tüketmek, cildinizdeki olumlu değişiklikleri tespit etmenize yardımcı olabilir. İşte yumuşak, sağlıklı bir cilt için yemeniz gereken dört önemli besin..

Bebek gibi cilt isteyen bunları tüketiyor! 4 besinle gelen güzellik

Hem sağlıklı hem de parlak bir cilde kavuşmanın yolu beslenmenize dikkat etmekten geçiyor. Araştırmalar bazı gıdaların cilt sağlığına oldukça faydalı olduğunu gösteriyor. Yumuşak ve sağlıklı cilde sahip olabilmek için bu 4 besini tüketmeye özen gösterin;

BALIK

Balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin sağlığa birçok yönden faydası bulunmaktadır. Yağlı balıklar, özellikle somon, ton balığı ve sardalye, cildinizin nem seviyelerinin korunmasına destek olan omega-3 yağ asitlerini içerir. Bu yağlar aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve cilt iltihabını azaltarak sivilce ve sivilce oluşumunu önleyebilir.

YEŞİL RENKLİ SEBZELER

Ispanak, brokoli, pazı, karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler cilt sağlığına yönelik önemli olan vitamin ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu sebze özellikle cilt yenilenmesini destekleyen, hücre hasarını azaltan ve cilt yaşlanma belirtilerini önleyen A, C, E vitaminleri ve beta-karoten açısından zengindir.

KURUYEMİŞLER VE TOHUMLAR

Ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler, keten tohumu ve chia tohumu gibi tohumlar cilt sağlığı üzerinde önemli olan yağ asitlerini, vitaminleri ve mineralleri içerir. Kuruyemişler, özellikle E vitamini içerenler, cildi nemli tutarken cilt hücrelerini zararlı olan serbest radikallerin etkilerinden korumak için antioksidan özelliklerini kullanır.

MEYVELER

Meyveler, özellikle avokado, çilek, portakal ve kivi, cildiniz için önemli olarak sayılan vitamin ve minerallerin dışında antioksidanlar bakımından da zengindir. Avokado’nun içeriğindeki sağlıklı yağlarla cildinizin nem dengesini korunur, C vitamini açısından zengin diğer meyvelerle de cildinizin sıkı ve genç kalmasına yardımcı olan kolajen üretimi desteklenir.

Ayrıca cilt sağlığı için aşağıdaki besinleri de tüketebilirsiniz:

Hindistancevizi Yağı

Yağ asitleri ve E vitamini içerdiğinden cilt yaralarını tedavi etmek, sivilce ve sivilce gibi ciltteki yabancı maddeleri gidermek için kullanılabilir. Hindistan yağını ayrıca nemlendirici yerine de kullanabilirsiniz.

Kırmızıbiber

Karotenoid içeriği nedeniyle kan dolaşımını hızlandıran ve aynı zamanda da kırışıklık sorunlarını ortadan kaldıran kırmızı pul biber sadece 30 kaloridir. Yemeklerinizde ve salatalarınızda sıklıkla kullanabilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz