Boynu Kırılmıştı!

Şanlıurfa'da evinin damında oynarken 3. kattan düşerek boyunu kırılan 8 yaşındaki Suriyeli Muhammed El Hassan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa yapılan omurga kemiklerinde kırık ve kayma ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Boynu Kırılmıştı!

Hastaneden yapılan açıklamada, bir süre önce 3. kattan düşen ve omurga kemiklerinde kırık ve kayma oluşan El Hassan'ın yakınlarının, hastanenin beyin ve sinir cerrahisi kliniğine başvurduğu, yapılan tetkiklerde çocuğun felç veya ölme riskine karşı ameliyat kararı alındığı belirtildi.

Hasta yakınlarının da onay vermesi üzerine El Hassan, Op. Dr. Kadir Oktay ve Op. Dr. Murat Arslan tarafından yaklaşık 2 saat süren bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Açıklamada görüşlerine yer verilen baba Hamed El Hassan, Muhammed'in tedavisi için kent merkezinde birçok hastaneye başvurduklarını, riskli bir ameliyat olması nedeniyle kimsenin ameliyata yanaşmadığını söyledi.

Çocuğunun felçli kalacağını duyduğunda çok üzüldüğünü belirten El Hassan, şunları kaydetti:

"Doktorlar Şanlıurfa'da ameliyatınızı yapamayız dediğinde, dünyam karardı bir an çocuğumun öleceğini ya da ömür boyu sakat kalacağını ve hiçbir zaman sağlığına kavuşamayacağını düşündüm. Şükürler olsun ki ailemle Şanlıurfa'nın en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettik. Burada beyin ve sinir cerrahi beyin ve sinir cerrahisi kliniğinde Op. Dr. Kadir Oktay ve Op. Dr. Murat Arslan hocalarımız çocuğuma çok iyi baktı. Çocuğumun hayatını önce Allah'a sonra da hayat kurtarmayı meslek edinmiş bu iki güzel insana borçluyum. Türk vatandaşlarının yararlandığı sağlık hizmetlerinin aynısını bizlere de ayrım yapmadan sunup hiçbir şeyimizi eksik etmeyen hastane yönetimine çok ama çok teşekkür ederim."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler