Bu önerilere dikkat!

Uygunsuz koşullarda hazırlanmış hazır konserve ve paketlenmiş gıdaların toksik etki yaratma potansiyelleri var. Bisphenol A içerdikleri için plastik şişedeki su ve hazır içeceklerin de embriyotoksik etkileriyle embriyo sağlığı açısından zararlı olabileceği yönünde görüşler yoğunlaşıyor.

Bu önerilere dikkat!

Bu nedenle yiyeceklerinizi evde hazırlamaya ve su ile diğer içecekleri cam şişe ya da sürahide muhafaza etmeye özen gösterin.

-Yüksek miktarda şeker içeren gıdalardan uzak durun. Şeker metabolizmasındaki bozulmalar, yüksek insülin uyarısı ve direnci yoluyla hormonlar üzerinde negatif etki yaratarak hamile kalmayı önleyebiliyor. Ayrıca hamilelik oluşumunu olumsuz etkileyen fazla kiloların da nedenlerinden biri. Tatlandırıcılar ve tatlandırıcılarla yapılan ürünler de benzer şekilde etki ediyor. Şeker ve şeker içerdikleri için meyve yerine kuru meyveleri (hurma, kuru kayısı, kuru incir gibi) tercih edilebilirsiniz.

-Sigara ve alkolden de kesinlikle uzak durun.

-Günde 1 fincan kahve ve 2 bardak çaydan fazlasını tüketmemeye dikkat edin.

-Günde 1,5-2 litre su içmek ( saf su olarak) ve 5 bin adım yürüyüş yapmak da hormonlar ile hücre sağlığının yanı sıra alınan besinlerin de daha etkin olmaları için gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz