Düzensiz beslenme kalbi vuruyor

Kardiyoloji uzmanı Dr. Cegerhun Polat, Doğu ve Güneydoğu’da sıkça görülen düzensiz beslenmenin kalp hastalıklarında önemli bir etkiye sahip olduğunu söyledi. Polat, ailesinde kalp krizi olan kişilere de ‘mutlaka doktora’ gidin uyarısında bulundu.

Düzensiz beslenme kalbi vuruyor

Bu sözler Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz.Dr. Cegerhun Polat, Doğu ve Güneydoğu’da sıkça görülen düzensiz beslenmenin kalp hastalıklarında önemli bir etkiye sahip olduğunu belirterek bölge halkına uyarılarda bulundu.

Kalp hastalıkları dünyada ve özellikle ülkemizde en çok karşılaşılan ölüm nedenidir’ diyen Polat, günümüzde teknolojinin gelişmesi ve insanların kalp sağlığına olan duyarlılıklarının artmasının kalp hastalıklarının önüne geçerek ölümleri azalttığını söyledi.

DÜZENSİZ BESLENME TETİKLİYOR

 

Türk Kalp Vakfının belirlediği Kalp haftasının amacının   bu duruma dikkat çekmek olduğunu anlatan Polat, kardiyoloji uzmanları olarak halkı kalp hastalıklarına karşı uyardıklarını ifade etti. Polat,”Kalp krizi başta olmak üzere, kalp ritim bozuklukları, kalp kapakçığı problemleri insanların en dikkat etmesi gereken hastalıklardır. Bu hastalıkların en önemli nedenleri ülkemizdeki ve özellikle bölgemizdeki beslenme alışkanlıklarıdır. Kolesterol ve yağ oranı yüksek gıdaların fazla aşırı tüketilmesi, tansiyon ve diyabetin önemsenmemesi, sigara kullanımı gibi nedenler kalpteki veya vücuttaki tüm damarların sertleşmesine yol açıp kalp salığını bozmaktadır. Tabi bunların yanı sıra genetik nedenlerde göz ardı edilmemelidir. “ dedi.

AİLESİNDE KALP HASTASI OLANLAR DİKKAT

Kalp hastalıklarının aynı zamanda genetik olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Polat,ailesinde kalp hastası olan veya bu hastalıktan dolayı ölenlerin mutlaka bazı önlemler alması gerektiğini de anlattı.

Polat,”Ailesinde kalp krizi geçirenler mutlaka uzman bir hekim tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir. Ayrıca diyabet, tansiyon hastaları mutlaka kendilerine dikkat etmesini, doktorlarının uygun gördüğü tedaviden vazgeçmemelerini öneriyoruz. “ diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz