Hamileler yazın nasıl beslenmeli?

Yaz aylarında sıcaktan en çok etkilenenlerin başında hamileler geliyor. Peki yaz günlerinde gebeler hangi içecekleri tüketmeli?

Hamileler yazın nasıl beslenmeli?

Yaz gebeliği diğer mevsimlere göre daha zor geçiyor.

Gebeleri yaz ayında pek çok zorluk bekliyor.

Ama hamileler bazı konulara özen gösterirse sıcak yaz aylarını daha rahat geçirmeleri mümkün.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru, gebeleri yaz aylarında en çok susuzluğun etkileyeceğini kaydediyor.

Buyru, "Gebelerin su ihtiyacı olduğunu biliyoruz, yaz ayında bu ihtiyacın daha çok daha fazla olması söz konusu. Günler uzun, sıcak gebeleri etkileyebiliyor . Susuzluk etkileyebiliyor . Sıvı tüketiminde gazlı ve şekerli içeceklerden kaçınmak doğru olur. Burada su başta olmak üzere, ayran, süt ya da az şekerli limonata gibi içecekler su ihtiyacını karşılamak açısından çok önemli" diye konuştu.

Faruk Buyru, gebelerin şeker ve tansiyonunun düzenli seyretmesi için sık sık yiyerek uzun süre aç kalmaması gerektiğini belirtiyor.

Buyru yaz aylarında hamilelerin sıcaktan bitkin düşmemeleri için uykularına da her zamankinden daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini kaydediyor.

Faruk Buyru yaz aylarında hamileler için en uygun egzersizin yüzme olduğunu ifade ediyor.

Yazın serinlemek ve egzersiz amacı ile yüzmek gebelerin yapması gereken sporlar arasında. İmkan varsa yüzmek gebeler açısından yapılabilecek en iyi egzersizlerden biri.Fakat enfeksiyon kapmamak için ıslak mayo ile oturmamaları gerekiyor. Gebe yüzebilir ama yüzdükten sonra mutlaka duşunu alıp kuru bir mayo ile üstünü değiştirmesini öneririz. Yazın dikkat edilecek konulardan biri de öğlen direkt güneş ışığının olduğu saatlerde dışarıda dolaşmamak ve bu saatleri istirahat ederek geçirmek gerekiyor.

Faruk Buyru, çalışan gebeler açısından durumun biraz daha zor olduğunu belirterek. "Masa başında oturan ya da fizik gücü ile çalışan kadınlar çok uzun süre oturarak çalışmamalı. Saat başı kalkıp hareket etmeli ve sıvı tüketmeli. Öğlen saatlerini istirahat ederek geçirmeleri yerinde olacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz