Hava sıcaklıkları artıyor, tansiyon ve kalbe dikkat

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlar için dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uzmanlar sıcak havalarda tansiyon ve kalp için ne yapılması gerektiğini açıkladı.

Hava sıcaklıkları artıyor, tansiyon ve kalbe dikkat

Mevsim geçişleri sağlıklı oldukları kabul edilen bireylerde bile birtakım farklılıklara ne sebepten oluyor. Kış aylarından yaz mevsimine geçişte hipertansiyon, kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı olanların çok dikkatli olmaları gerekmekte. Tansiyon hastalarının ilaç kullanımını ihmal etmemesi, doktora görünerek ilaç ayarlarını yaptırmaları ve tansiyonlarının çıkmasına ne sebepten olabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmaları gerekiyor.

SIVI ALINMASI ÖNEMLİ 

Sıcaklarla beraber havada rutubet oranı da artıyor. Bu da su ve minerallerin kaybına yol açıyor. İdrar söktürücü ilaç kullanan hastalar buna çok fazla dikkat etmeli ve yaz başlangıcında ilaçlarının dozunu ayarlamaları lazım geliyor. Terlemeyle beraber vücutta kaybolan sıvı kan akışkanlığında azalma ve koyulaşmaya ne sebepten oluyor. Günde 2-2,5 lt sıvı tüketilmesi gerekiyor.

SERİN SAATLERDE EGZERSİZ YAPIN 

Egzersiz, tansiyon ve kalp hastaları için önerilen başlıca tedavi unsurlarından biridir. Teklif edilen egzersizlerin başında gelen yürüyüş için elverişli vakit sıcak yaz aylarında serin saatlerde olmalıdır. Bu da sabah serin saatler ya da güneşin etkisinin azaldığı akşamüstü saatleridir. Çok fazla efordan, bilhassa sıcak saatlerde kaçınılması gerekmektedir. Her bireyin egzersiz kapasitesi ve hastalığı değişik derecelerde olduğundan egzersizin ölçüsü doktor ve hasta görüşmesi sonucunda belirlenmelidir.

Kaynak: AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz