Her Gün Almanız Gereken İki Temel Takviye

Magnezyum ve D vitamininin neden günlük sağlık planınızın bir parçası olması gerektiğini öğrenin.

Her Gün Almanız Gereken İki Temel Takviye

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) göre gerekli tüm vitamin ve mineralleri sağlıklı ve dengeli bir beslenme yoluyla almalıyız.Ne yazık ki çoğumuz bu hedefin gerisinde kalıyoruz, bu da vitamin ve besin takviyelerinin giderek daha önemli hale gelmesine neden oluyor. Peki en önemlileri hangileri? Her gün almanız gereken iki temel takviye nedir?

Her Gün Almanız Gereken İki Temel Takviye

Uzmanlar, hangi takviyelerin en faydalı olduğunun belirlenmesinde cinsiyet ve hormon dengesinin çok önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

  • Magnezyum : Kadınlar için magnezyumun hayati önem taşıdığını ve vücuttaki her hormonu etkiliyor. Kas fonksiyonunu destekler, kan şekeri seviyesini düzenler. Magnezyum, ıspanak, badem ve tam tahıllar gibi gıdalarda bulunabilir, ancak birçok kişinin önerilen günlük alım miktarını karşılamak için yine de takviyeye ihtiyacı olabilir.
  • Çinko : Erkekler için çinko, testosteron üretimindeki rolü nedeniyle gereklidir. Çinko bağışıklık fonksiyonunu, yara iyileşmesini ve DNA sentezini destekler. Kırmızı ette, kabuklu deniz hayvanlarında ve baklagillerde bulunsa da testosteronu düşük olan erkekler çinko takviyesinden yararlanabilir.
  • D Vitamini : D vitamini, kalsiyum emilimi ve kemik sağlığı için kritik öneme sahiptir. Ayrıca bağışıklık sistemi ve kas fonksiyonunda da rol oynar. Uzmanlar, herkesin günlük 10 mikrogram D vitamini takviyesi almasını öneriyor. Bu takviye özellikle düzenli olarak güneşe maruz kalmayan veya yağlı balık, yumurta sarısı ve karaciğer gibi D vitamini açısından zengin gıdalara erişimi sınırlı olanlar için önemlidir. .

Güçlü bir bağışıklık sistemini desteklemek için D vitamini düzeyinin 30'un üzerinde olmasını ve optimal hormonal sağlık düzeylerinin 60 ila 70 arasında olmasını hedeflemenizi öneriyor. 

  • Çocuklar ve yetişkinler: Günlük 10 mikrogram D vitamini alımı.
  • 70 yaş üstü kişiler: Yaşlı yetişkinlerde emilim etkinliğinin azalması nedeniyle 20 mikrogramlık daha yüksek bir alım.
  • Sınırlı güneşe maruz kalma: Cildine nadiren güneşlenenler ayrıca günde 20 mikrogram D vitamini almalıdır.

Unutmayın, herhangi bir yeni takviye rejimine başlamadan önce, bireysel sağlık ihtiyaçları ve koşullarıyla uyumlu olduğundan emin olmak için bir sağlık uzmanına danışmak her zaman en iyisidir.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz