Görüş Bildir

Kanseri yendi hastalara umut oldu

Muş'ta, yumuşak doku kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Salih Yüce, kurduğu dernek aracılığıyla kanser hastalarını ziyaret ediyor ve onlar için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Kanseri yendi hastalara umut oldu

Yüce, yaklaşık 15 yıl önce yumuşak doku kanserine yakalandı. Kansere karşı büyük mücadele veren ve 4 yıl kemoterapi ile radyoterapi gören Yüce, sağlığına kavuşmasının ardından Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi (ONKO-SEV) ile Genç Birikim derneklerini kurdu.

Salih Yüce, kurduğu bu derneklerle kanser hastalarına destek veriyor.

- "Kanser hastalarına ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz"

Yüce, kanserle mücadele çalışmaları kapsamında şimdiye kadar Muş'ta mamografi cihazı alınmasını sağladıklarını, kanser hastalarına ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendisinin kanseri yendiğini, diğer hastaların da hayatlarını değiştirmek istediğini anlatan Yüce, "İstanbul ve Ankara gibi yerlere tedavi için gidip gelirken, diğer hastaların da konaklama, ulaşım ve özellikle bilim insanlarına ulaşım konusunda talepleri oluyordu. Bunlara yardımcı olacağım derken 2004 yılında sivil toplum kuruluşuna dönüştük." dedi.

Yüce, derneğin gönüllü öğretmen ve sağlık çalışanları ile onkoloji hastalarına yönelik faaliyetler yürüttüğünü dile getirdi.

Kentte her yıl Uluslararası Onkoloji Günleri düzenlediklerini anlatan Yüce, "Bu programa yurt içinden ve dışından bilim insanları, sivil toplum örgütleri, politikacılar ve gazeteciler katılıyor. Bölgede de bu tür etkinliklerin çoğalmasına katkı sağladık. Kanser hastalarına yönelik çeşitli kurslar düzenledik." diye konuştu.

- "Kanser yenilemeyecek bir hastalık değil"

Kanser hastasıyken gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Leyla Karakaya ise iyileşme sürecinde dernek çalışanlarının büyük desteğini gördüğünü anlattı.

Özellikle Yüce'nin gerçekleştirdiği ziyaretlerle kendisine ve birçok kanser hastasına moral verdiğini dile getiren Karakaya, şöyle konuştu:

"Çok şükür kanser yenilemeyecek bir hastalık değil. Tedavi süreci biraz uzun ve yorucu olmasına rağmen hastalığı yendikten sonra normal bir insan olarak yaşantımıza devam etmemiz güzel bir duygu. Ben bu hastalığa 12 yaşında yakalandım. 4 yıl boyunca mücadele ettim. Sonunda çok şükür sağlığıma kavuştum. Fakat tedavi süreci hem çok yorucu hem de çok zahmetliydi. Şu anda hastalıktan kurtuldum çok şükür. Yalnızca 6 ayda bir kontrolle gitmem gerekiyor."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi