Organ bekleyen hastalara umut oldu

Marmaris'te balkondan düştükten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının organları bağışlandı

Organ bekleyen hastalara umut oldu

Marmaris Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orhaniye köyünde 4 gün önce evinin ikinci katındaki balkondan düşen Leyla Cinbolat (40) ağır yaralandı. Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cinbolat'ın, yoğum bakım ünitesinde tedavisi sürerken beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları, Cinbolat'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Leyla Cinbolat'ın ablası Serap Cinbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Kardeşim yaşayamadı, başkalarında yaşasın diye organlarını bağışladık'' dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, ilgili komisyonun incelemesi sonrasında beyin ölümünün gerçekleştiğine karar verildiğini anlattı. Çakmak, ''Hastamızın organlarının başka insanlara da can olabilmesi için konuyu hasta yakınlarına aktardık. Kendi acılarını bir kenara koyarak bu işe önayak oldular. Bir aksilik olmazsa bugün veya yarın organ nakilleri için gerekli işlemleri yapmış olacağız'' diye konuştu.

Turizm Danışma Bürosu'nda memur olarak çalıştığı öğrenilen Leyla Cinbolat'ın 14 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görev yaptıktan sonra yaklaşık 3 yıl önce Marmaris'e tayin olduğu belirtildi.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz