Skandal iddia! Çin ölümcül bir virüs deneyleri yapıyor

Akılalmaz iddiaya göre Çin ölümcül bir virüs deneyleri yaptığı ve bu deneyleri covid salgınından önce yaptığı iddia edildi.

Skandal iddia! Çin ölümcül bir virüs deneyleri yapıyor

Çinli bilim insanları farelerde yüzde 100 öldürme oranına sahip ölümcül bir virüs üzerinde deneyler yapıyor. Çinli bilim insanlarının yürüttüğü çalışmada ölümcül virüs "GX_P2V" olarak adlandırıldı. Virüs laboratuvar ortamında genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef aldı.

GÖZLERİ BEYAZA DÖNDÜRÜYOR
Araştırmacılar farelerin enfeksiyondan sonraki beş gün içinde önemli ölçüde kilo verdiklerini, uyuştuklarını ve gözlerinin beyaza döndüğünü gözlemledi.

BEYİN ENFEKSİYONUNA NEDEN OLUYOR
Bilim insanları ölen farelerin vücutlarını analiz ettikten sonra virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyine bulaştığını tespit etti. Virüs kaynaklı beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi.
 

COVID İLE KESİŞTİĞİNDE YÜZDE 100 ÖLÜMCÜL
Araştırma ekibi corona virüsle enfekte olmuş farelerde ölüm oranının yüzde 100 olduğunu bildirdi. Bu bulgu daha önce yapılmış çalışmaların ötesine geçerek türünün ilk örneği bir çalışma teşkil ediyor.

"BU ÇILGINLIK DURDURULMALI"
Uzman sosyal medya hesabında, "İnsanlaştırılmış garip bir fare türünün rastgele bir virüsle zorla enfekte edilmesinden öğrenilebilecek ilgi çekici hiçbir şey göremiyorum. Tam tersine, bu tür deneylerin ters gidebileceğini görebiliyordum." diye yazdı.


HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler