Sünnet uyarısı!

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yariş, yaz mevsimi ile birlikte ailelerin sünnet hazırlıklarına başladıklarını belirterek, sünnet için en ideal dönemin 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası olduğunu söyledi.

Sünnet uyarısı!

Yaz mevsimi ile birlikte aileler tarafından birden çok çocuğun bir kerede sünnet ettirildiğini belirten Dr. Yariş, bu tür durumların bazı çocukların hem psikolojik hem de fizyolojik olarak uygun olmayan zamanlarda sünnet olmasına neden olduğunu ve olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi.

                                     

UZMANLARDAN SÜNNET UYARISI

Op. Dr. Mehmet Yariş 2-6 yaş grubundaki çocukların sünnet işlemini cinsel bölgelerinde travma olarak gördüğünü ve psikolojik olarak kötü etkilendiğini dile getirdi. Yariş, “Acil cerrahi müdahale gerektirmeyen durumlar dışında bu yaş grubundaki çocuklara sünnet işlemi uygulanmamalı. Sünnet için ideal zaman doğum sonrası kabul edilebilir. Sünnet uzman doktorlar tarafından hastane ortamında yapılmalıdır. Eğer çocuğunuzda hipospadias denilen idrar çıkış deliğinin penisin alt kısmına açılması ya da epispadias denilen deliğin üst tarafa açılması durumu varsa, ya da doğuştan başka bir bozukluk varsa, ileri yaşlarda yapılması gereken düzeltme ameliyatında sünnet derisi kullanılabileceği için sünnet operasyonu bekletilebilir. Bu durumların gözlenmediği durumlarda sünnetin doğum sonrası yapılması tavsiye edilebilir” dedi.

“SÜNNET SONRASINA DİKKAT EDİLMELİ”

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yariş, çocukların cerrahi müdahale sonrasında idrarını yapmaması, ateşlerinin 38 derece ve üstüne çıkması, yarada artan kırmızılık, şişme ve ağrı ile birlikte dikiş hattından yeşil veya sarımsı akıntı görülmesi durumunda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Yariş, “Sünnet sonrasında bu tür durumlara mutlaka dikkat edilmeli. Böylesi durumlarda ihmal etmeden uzmana başvurulmalıdır. Aksi taktirde ileri ki dönemlerde değişik sorunlarla karşılaşılabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler