Zayıflamak için yemekten önce tatlı yiyin

Zayıflamak isteyenlerin en çok uzak kaldığı yiyeceklerden tatlının aslında aç karnına yenince zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlandı.

Zayıflamak için yemekten önce tatlı yiyin

Tatlının ana yemekten önce yenmesinin zayıflatabileceği  belirlendi. İngiliz bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, yemeğe  tatlıyla başlamanın iştahı kestiğini, dolayısıyla kilo vermeye yardımcı  olabileceğini gösterdi. Beyindeki glikokinaz enziminin ne kadar glikoz alındığını izlediğini  belirten bilim adamları, fareleri 24 saat aç bıraktı. Aç kalan farelerde  glikokinaz enziminin çok daha etkin hale geldiği görüldü.

 Glikoz düzeyi azsa beynin bedene daha fazla şekerli madde yenmesi  sinyali gönderdiğini açıklayan bilim adamları, ilk olarak tatlı yiyeceklerin  yenmesinin beynin yeterince glikoz alındığını anlamasını sağlayacağına dikkati  çekti. Tatlı, ana yemeğin sonunda yendiğinde ise beynin glikoz limitinin  dolduğunu anlamasının zaman aldığı vurgulandı. Bu durumun ayrıca, bazı kişilerin doğal olarak daha fazla glikokinaz  üretmesi nedeniyle tatlı yiyeceklere diğerlerden daha az direnebilmesini  açıkladığı ifade edildi. Araştırmanın sonuçları " Journal of Clinical Investigation" dergisinde  yayımlandı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz