18 yıl sonra düşüyor

1995’ten beri 3.Lig’de mücadele eden Kayapınar Belediyespor, son 2 haftada mücizeyi gerçekleştiremezse 18 yıl sonra küme düşecek.

18 yıl sonra düşüyor
Yönetimin sezon içinde yaptığı teknik adam ve futbolcu transferindeki hatalar şampiyonluk beklerken acı sonu getirdi.

18 YIL ÖNCE ŞİRO ÇIKARMIŞTI Kayapınar Belediyespor, 26 yıllık tarihinde ilk kez küme düşmekle karşı karşıya. 1986 yılında kurulan, 1995’te o zamanki adıyla Güneydoğu Anadolu Ligi’nde namağlup şekilde şampiyon olarak 3.Lig’e çıkan Yeşil-Sarılı kulüp, genelde küme düşmeme mücadelesi verip çoğu zaman son haftalarda ligde kalmayı başardı ancak hiçbir zaman küme düşmedi. 18 yıl önce Nurettin Şiro’nun teknik direktörlüğünde ve şu an Diyarbakırspor’da Futbol Şube Sorumlusu olan Nafiz Bedirhanoğlu’nun kaleci olduğu takımda profesyonel lige adım atan Kayapınar Belediyespor, 1997’ye kadar PTTSpor olan adını 1997’de Diyarbakır Telekomspor olarak değiştirdi.

BİR MÜCİZE OLUR MU? 2000 yılında Kayapınar Belediyespor ismini alıp Mavi-Beyaz olan renklerini de Yeşil-Sarılı olarak değiştiren kulüp bu sezonun bitimine 2 hafta kala Ankara Demirspor’un 4 puan gerisinde yer alıyor.

4 takımın küme düşeceği Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta son 2 maçını evinde Çarşambaspor ve deplasmanda Aydınspor’la yapacak olan Kayapınar Belediyespor’un ligde kalması için maçlarını kazanıp,Ankara ekibinin de en az 4 puan kaybetmesi şart.

Büyük bir mücizeyi gerçekleştirmemesi halinde 18 yıl sonra küme düşecek olan Kayapınar Belediyespor’da başarısızlığın en büyük nedeni yönetimin sezon boyunca yaptığı teknik adam ve transfer hataları olarak gösteriliyor.

YANLIŞ TEKNİK ADAM TERCİHLERİ  Sezon başında hedefini 2.Lig’e çıkmak olarak belirleyen Kayapınar Belediyespor, 5 teknik direktörle çalışırken 35’e yakın futbolcu transfer etti. Ligin ikinci yarısında göreve gelen Ahmet Kılıç’la çıkış yakalayarak 6 maçta topladığı 14 puanla bi ara tehlike hattının üstüne çıkan Yeşil-Sarılı takımın futbolcuya dayalı düzen yüzünden Kılıç’la yollarını ayırması son süreçteki çöküşün en büyük nedeni olarak gösterilirken, daha önce 3 dönem çalıştırdığı takımın başına 4 hafta önce gelen Seyithan Özdaş tam bir hayal kırıklığı yarattı. Özdaş, kritik süreçte 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak altın değerindeki 10 puanın uçup gitmesini önleyemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz