2014 Dünya Kupası'na yolsuzluk gölgesi

Brezilya Futbol Federasyonu başkanı Ricardo Teixeira'nın 'sağlık sorunları' nedeniyle izin aldığı açıklandı.

2014 Dünya Kupası'na yolsuzluk gölgesi

64 yaşındaki Ricardo Teixeira, bir süredir hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etmesi yolunda baskılarla karşı karşıyaydı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Teixeira'nın ne kadar süreyle izin aldığı ya da sağlık sorununun ne olduğu belirtilmedi.

Teixeira aynı zamanda 2014'de Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na hazırlık komitesinin de başkanlığını yürütüyordu.

Ricardo Teixeira, hakkındaki yolsuzluk iddialarını defalarca reddetmişti.

Geçen hafta yeniden gündeme gelen bu iddiaların ardından, Brezilya Futbol Federasyonu Teixeira'nın görevini sürdürebileceğini oybirliğiyle tekrar teyit etmişti.

Ricardo Teixeira, 1989 yılından bu yana Brezilya Futbol Federasyonu başkanlığı görevinde bulunuyor.

Brezilya Kongresi, 2001 yılında Teixeira hakkında vergi kaçakçılığından kara para aklamaya dek 13 ayrı iddia hakkında soruşturma yürütmüş, ancak hiçbirinde kendisine suçlama getirilmemişti.

Teixeira, 1990'lı yıllarda da Fifa'yla yakın ilişki içindeki bir pazarlama şirketinden rüşvet aldığı iddialarıyla karşı karşıya kalmış, ayrıca İngiliz Futbol Birliği Brezilya futbol patronunu 2018 Dünya Kupası adaylık sürecinde uygunsuz tutum sergilemekle suçlamıştı.

Teixeira bu iddiaların hiçbirinden hüküm giymedi.

Brezilya, Ricardo Teixeira'nın görevde olduğu dönem içinde 1994 ve 2002'de olmak üzere iki kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Teixeira'nın yokluğu sırasında ise görevini geçici olarak başkan yardımcısı Jose Maria Marin üstlenecek.

BBC

Kaynak: Diyarbakır Söz