Amedspor futbolcuları kampta zehirlendi

Amedspor’un sportif direktörü Murat Yiğiter, takımın kamp yaptığı otelde yaklaşık 15 futbolcunun sudan kaynaklı bir salgın nedeniyle hastanelik olduğunu ve durumlarının iyi olduğu açıkladı.

Amedspor futbolcuları kampta zehirlendi

Yeni sezon hazırlıklarını Ankara Kızılcahamam’da sürdüren Amedsporlu futbolcular, içme suyundan kaynaklı rahatsızlık nedeniyle hastanelik oldu.

Sportif Direktör Murat Yiğiter, yaşanan hastalık ve takımın kamp sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, zehirlenen futbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

SUDAN ZEHİRLENDİLER

Amedspor'un devam eden kamp çalışmalarında içme suyundan zehirlenen 15 futbolcu hastanelik oldu.

Salgın nedeniyle futbolcuların hastanelik olduğunu belirten Sportif Direktör  Murat Yiğiter, “İlk etabımızı genç futbolcu arkadaşlarımızla Diyarbakır’da yapmıştık. Serdar Hocamız ön eleme gibi yaptı.  Daha sonra Ankara Kızılcahamam’da 11 günlük bir sürecimiz vardı. Bu süreci güzel bir şekilde bitirdik. Burada da iki hazırlık maçı yaptık. Bizim açımızdan iyi geçti. Takımı oyununu görmek, hocamızın aklındaki 11’i belirlemek için bu hazırlık maçlarına ihtiyacımız var. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu. Belki bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir. Yönetimimiz, başkanımız ve Serdar hocamızla birlikte iyi bir takım oluşturmaya çalıştık. Takımın yüzde 99’u ayrılmıştı. Alt yapıda olan arkadaşlarımız ve birkaç kişi daha kalmıştı. Yeni bir takım oluşturduk. Yeni bir kimliğimiz var. Yeni takım olmamıza rağmen hazırlık maçlarında iyi bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Özellikle idmanlarımızı çok iyi yaptık. Çok büyük bir sakatlığımız olmadı. Buna şükrederken otelde bir salgın hastalık başladı. Yaklaşık 15 futbolcumuzda ateş, kusma ve ishal şikayetleri oldu. 3 gün onunla uğraştık. Bugün herhalde biraz toparlanma oldu. Yeni idmanlarımıza devam edeceğiz. Bizimle birlikte burada olan Kepez Belediyesi de vardı. Onlarda ve otel müşterilerinde de aynı şikayetler vardı” dedi.

KAMPIN SON GÜNLERİ

Diyarbakır Stadyumu'nda Denizlispor ile oynayacakları maç için 18 Ağustos'ta Diyarbakır’a döneceklerini söyleyen Yiğiter, “3 kampımız da çok iyi geçecekti. Sadece bu salgın hastalık bizi yordu. İyi idmanlar vardı. Hoca yükleme yaptığı için bu hastalıkta özellikle ishal de gücünü alır. Halsiz bırakır. İnşallah en kısa sürede toparlar, yine idmanlarımıza devam ederiz. 2 tane hazırlık maçımız var. Kiminle oynayacağımız belli değil. Belki bir tanesi Zonguldak spor olabilir. Hazırlık maçlarımızı bitirip en iyi şekilde ayın 18’inde kampımızı bitirip Diyarbakır’a dönmek istiyoruz. Diyarbakır’da hava sıcaklığı var. Ona da alışmamız lazım. İç sahada Denizli ile oynayacağız. Kampımız güzel geçti. Yeni transferler aramıza geldi. Bir mevkiimize bir transfer daha olabilir. Şu an fazla transfer yapmayı düşünmüyoruz. Başkanımız da gerekli ilgiyi alakayı bizden esirgemiyor. Bir problemimiz yok. İyi bir şekilde ilerliyoruz. Bunu iç sahada oynayacağımız Denizli maçı ile özlediğimiz Amedspor’u seyircilerimize, taraftarlarımıza gösteririz. Onların desteği olmazsa olmazlardandır. Bizden bu takımdan başarı ve şampiyonluk bekliyorlar. İnşallah kendimizi ve onları mahcup etmeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Spor Merkezi