Aybaba: Bir tane stoper alacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, 1 tane stoper mevkiinde oynayacak, yerli ya da yabancı futbolcu baktıklarını söyledi.

Aybaba: Bir tane stoper alacağız

Takımın kamp yaptığı otelde gazetecilerle sohbet eden Samet Aybaba, “Defansta Egemen gittikten sonra, bir tane stoper ihtiyacımız doğdu. Sivok, İbrahim ve Ersan var. Fakat, mesela Ersan Gülüm’ün uzun vadede sakatlık açısından ne olacağı belli değil. O yüzden yerli ya da yabancı bir stoper alıp elimizi güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Tecrübeli teknik adam, Kolompiyalı file bekçisi David Ospina’nın durumu hakkında, “Ospina iyi bir kaleci ve 1-2 gün içinde haber bekliyoruz. Şu an için alternatif isimle olsa da kaleci tercihimiz Ospina’dan yana olacak.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Genç oyuncularımızdan 6-7 tanesini kadroda tutmak istiyorum. Bunlardan bir kaçını sayarsam, Kadir Arı, Hasan Türk, Ümit Karaal ve Muhammed Demirci. Diğer oyuncularımız için ise net bir karar veremedim. Atınç ve Sezer için fikirlerim şu anda net değil. Kafamda bazı isimler daha netleşsin, diğer oyuncularımı kiralık olarak başka takımlarda değerlendireceğim." diye konuştu.

MEHMET BOL BOL ŞUT ÇALIŞMASI YAPIYOR

Samet Aybaba, geçtiğimiz sezon öncesi T.LinyitSpor’dan alınan ve fazla forma şansı bulamayan Mehmet Akyüz içinde, değerlendirmelerde bulundu. Aybaba, “Mehmet, biraz fazla topla oynayan bir futbolcu. Ama bu kampta uyarılarımızı dikkate alarak bol bol şut çalışması yapıyor. Çift kale maçlarda da etkili olmaya başladı. Kendisinden kaleyi gördüğünde vurmasını söylüyorum. Dün yapılan antrenman maçında attığı 2 gol ise mükemmeldi.” dedi.

Avusturya kampı sonrası Türkiye’de 5-6 tane hazırlık maçı yapmak istediğini söyleyen Aybaba, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hazırlık maçları yapacağız. Van’da bir projemiz vardı. Fakat stadyumda problem varmış. Olumlu haber gelirse oraya da gideceğiz. Ama net olarak, Kırklareli’nde bir maç yapacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz