Bağlar Kaymakamı Pendik’ten “Sosyal İdarecilik “Dersi

36 İl’den büyük olan Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ne Ağustos 2022 tarihinde göreve başlayan 37 yaşındaki kaymakam İsmail Pendik, kısa sürede ilçedeki farklı kesimlerle kurduğu iletişimle halkın takdirini kazandı.

Bağlar Kaymakamı Pendik’ten “Sosyal İdarecilik “Dersi

Kaymakam Pendik, vatandaşlarla gerçekleştirdiği talep dinleme buluşmalarından şehit aileleri ve yakınlarını kaybeden vatandaşlara yönelik ziyaretlere kadar birçok çalışmaya imza atıyor. 12.08.2022 tarihinde yayımlanan 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama kararıyla Diyarbakır Bağlar Kaymakamlığına atanarak, 27.08.2022 tarihinde görevine başlayan Kaymakam İsmail Pendik, kısa sürede halkla kurduğu gönül bağıyla sevilen bir isim haline geldi. Daha önce Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde görev yaptığı için bölge halkını iyi bilen, ayrıca Kürtçe dil kursuna giderek Kürtçeyi öğrenen ve bunun avantajını da kullanan Kaymakam Pendik farklı kesimlerle bir araya gelerek sorun ve taleplerine çözüm arıyor. Vatandaşların kendisine rahat ulaşması için cep telefonu numarasını veren Kaymakam Pendik, her gün çok sayıda vatandaşı da makamında ağırlıyor.

VATANDAŞ BULUŞMALARINDAN TAZİYE ZİYARETLERİNE KADAR

Başarılı çalışmalarından dolayı, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılındaki 10 Ocak İdareciler gününde, İçişleri Bakanlığının teklifiyle Türk İdareciler Derneği tarafından “Başarılı İdareci Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülen Kaymakam Pendik, Bağlar’da gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri ve vatandaş buluşmalarıyla halkın çeşitli konulardaki taleplerini dinliyor. Şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek yalnız olmadıklarını gösteren Kaymakam Pendik, yakınlarını kaybeden ilçedeki ailelerin taziyelerine de giderek moral sağlamasıyla dikkat çekiyor. Kaymakam Pendik, kan bağışına dikkat çekmek için de geçtiğimiz günlerde Kızılay standına giderek kan bağışında bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz