Bakan Kılıç: "Devletimiz tüm mekanizmaları ile artık işin başındadır"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Spor müsabakalarında ve düzenlenecek olan Rio Olimpiyatlarına katılma noktasında keyfi uygulamanının olmayacağını dile getirdi.

Bakan Kılıç:

Spor Bakanı Kılıç yürütülen sosyal, kültürel ve sportif alanda yürütülen gayretlerin eksiksiz giderileceği ve aksi bi durumun olmadığını sporcularımızın ülkemizi en şekilde temsil etmesi hususunda herhangi bi sıkıntının olmadığı demecinde bulundu.


25 Aralık sürecinden sonra göreve geldiğimiz için son iki yıldır bu konuda yapmış olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz bir çalışmamız zaten var. Geçmişe dönükte bu örgütün içinde yer alarak hizmet etmiş olanları devletin tüm kademelerinden çıkarmak için bir çalışmamız vardı, yaptık, yapıyoruz. Ama şöyle bir sıkıntı yaşıyorduk; alınan hukuksal kararlar ile göreve iade söz konusu oluyordu. Kanun Hükmünde Kararname ile yeni adımlar atıldı. Bu yapılacak çalışmaların hepsi devletin ciddiyeti içerisinde gerçekleştirilecek. Keyfi bir uygulamanın yapılması söz konusu olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"SPORCULARIMIZ RİO'DA MÜSABAKALARA KATILACAKLAR"

'Genel olarak spor adına baktığınızda herhangi bir aksaklık olacak mı? Bir yandan da olimpiyatlar var. Türkiye orada olacak mı, nasıl olacak?' sorusuna da Kılıç şu yanıtı verdi;

"Dün İstanbul'da 28. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Şampiyonası'nın startını verdik. 800'ü aşkını yabancı 2 bine yakın sporcunun katıldığı bu organizasyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Akşamında Edirne'de, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalleri gerçekleştirildi. Burada da hiçbir sıkıntı olmadı. Geçen hafta darbe girişiminden sonra gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları vardı. Yurtdışından gelen birçok misafirimiz vardı hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ondan önce Trabzon'da Gymnasiade 2016 gerçekleştirildi. Bu konularda güvenlik ile ilgili bazı taleplerin olduğunu biliyoruz. Hiçbir şekilde bizim güvenlik konusunda bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Unutmayalım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa'da OHAL yönetimi altında gerçekleştirildi. Fransa'da oluyor da, Türkiye'de mi olmayacak? Dolayısıyla bizim hiçbir şekilde bu konularda bir sıkıntımız yoktur. Biliyorsunuz orada da terör saldırıları gerçekleştirildi. Biz terör saldırıları konusunda tüm Dünya ve Fransa ile dayanışma içinde olduğumuzu ve terör konusunda beraber çalıştığımızı belirttik. Bu duruşu biz ortaya koyduk. Biz de aynı şeyi tüm Dünya'dan bekliyoruz. Bununla alakalı farklı uygulamalar içerine girenler olursa, biz de bunu değerlendirir ne gerekiyorsa ortaya koyarız.

Rio sorusuna gelince; şuanda kota alarak olimpiyatlara gidecek olan sporcu sayımız 110'dur. Fakat uluslararası kurallar gereği 105 sporcumuz Rio'da müsabakalara katılabilecektir. Sporcularımız kamplarda hazırlıklarını sürdürmektedir. Kamplarda hazırlıklarını sürdürürken gelip meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak da destek olan sporcu kardeşlerimizin de var. İyi bir duruş sergileyen spor camiamıza da teşekkür etmek istiyorum. Gençlerimizin meydanlarda ve sokaklarda nasıl sağlam durduğunu da hatırlatmak istiyorum. Gençlerimizin bu konuda hassasiyeti var mı diye soruluyordu. Gençliğimizin duyarlılığının olduğunu 15 Temmuz gecesi görmüş olduk.

Bakan Kılıç; Sporcularımız Rio'da düzenlenecek müsabakalara katılacaktır. Sporcularımızın başarılı olmasını umduğumuz gibi madalya beklentilerimizde doğal olarak var. Gençliğimize bu hususta çok teşekkür ediyorum.



Kaynak: DHA