Belediye sonunda hatırladı

Türkiye’de spora en az destek sağlayan belediyelerin başında gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, uzun bir aradan sonra amatör kulüpleri hatırladı.

Belediye sonunda hatırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ikisi engelli, 15 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu. Baydemir, sporun yaraları sarmanın önemli araçlarından biri olduğunu söyledi.

Baydemir, kentte amatör spor faaliyetleri yürüten; Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü, Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübü, Ertaş Gençlik Spor Kulübü, Babacan Gençlik Spor Kulübü, Altın Ayaklar Spor Kulübü, Amed Spor Kulübü, Alipaşa Spor Kulübü, Hançepek Spor Kulübü, Barış Spor Kulübü, 1903 Kartal Spor Kulübü, Gaziler Spor Kulübü, Bıcakcı Köy spor Kulübü, Sanayi Sitesi Spor Kulübü, İskan evleri spor Kulübü, Yeniköy spor Kulübü’ne malzeme yardımında bulundu.

SPOR TABAN BİRLİKLERİ YOK Sümerpark Resepsiyon Salonu’ndaki etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hacı Haspolat, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Metin Kılavuz, Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Kaya ile belediye meclis üyeleri ve sporcular katıldı.

Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Kaya; amatör spor kulüplerinin işadamları tarafından değil, spora gönül verenlerin desteğiyle ayakta kaldığını ve kulüplerin yaşatılmaya çalışıldığını belirtti. Herhangi bir kuruma mensup olmayan takımların malzeme sıkıntısı çektiğini söyleyen Kaya, bu nedenle büyükşehir belediyesinin vermiş olduğu malzeme yardımı anlamlıdır. Genç nüfusun çok fazla olduğun ancak spor yapma alanlarının yetersiz olduğunu söyleyen Kaya, alt yapı konusunda destek istedi.

SÖZ GÜZEL DE KİM YAPACAK? Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de 30 yıldan bu yana travma yaşayan Diyarbakır’da sporun tüm dallarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Bu travmayla, bu sıkıntılarla baş etmenin, yaraları sarmanın en önemli araçlarından biri de spordur” dedi. Sporun bütün dallarını kentte ve bölgede insanların davranış biçimi haline dönüştürmenin önemine değinen Baydemir, profesyonel kulüpleri kast etmediğini söyledi. Her mahallelinin spor aktivitelerini yapabilecekleri mekanlara kavuşturmak gerektiğini ifade eden Baydemir, “Toplumun kılcal damarları olan mahallelerden oyuncu çıkartmak gerek” dedi. Kenti sporcuların ihtiyacına yanıt olabilecek altyapıya kavuşturmanın belediyenin temel prensibi olduğunu söyleyen Baydemir, iki mahallede semt sahası yapacaklarını söyledi.

BAYDEMİR’DEN KLASİK SÖZLER Baydemir , sözlerini şöyle sürdürdü: “Atletleri de voleybolcuları da, futbolcuları da mahallelerimizden çıkartmamız lazım. Örneğin şöyle bir hayalim var, Diyarbakırın takımı öyle bir takım olmalı ki; profesyonel ligde oynadığında yüzde 99’u Diyarbakırlı olmalı. Bu noktada bize semt sahalarını oluşturmak için çaba sarfetmek düşüyor. Öyle bir noktaya gelmeliki tüm mahallelerde semt sahaları yapmalıyız.”

“SPOR BİR KALE GÖREVİ GÖRMELİ” Sporun ticari meta olmasına karşı olduğunu ifade eden Baydemir, tamamen etik, ahlaki, şeffaf zemin üzerinde yürümek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Özellikle amatör spor kulüpleriyle birlikte hareket ederek çocuklara iyi bir gelecek hazırlanmasının önemine değinen Baydemir, “Bugünkü ilk adımımız, en büyük adım olsun. Sizin mahallelerde yapacağınız aktiviteler, çocukları negatif alışkanlıklardan, risklerden koruma çabanız maddi değerle ölçülmez. Ben sporu böyle görmek istiyorum. Bir çocuğu madde bağımlısı olmaktan çıkarmak parayla ölçülemeyecek bir değer taşır. Gençlerimize negatif alışkanlıklar ve risklerden korumak için spor bir kale görevi görmeli” diye konuştu.

YARDIM LİSTESİNDE NELER VAR? Konuşmaların ardından Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Kaya, Baydemir’e katkılarından dolayı plaket verdi.

Yardım olarak verilen malezemeler arasında 20 adet eşofman, 20 adet krabon (ayakkabı), 20 adet şort tişort, 20 adet tekmeklik, 20 adet çorap, 10 adet top, 10 adet taekwondo elbisesi, 6 adet ellik, 6 adet yastık ellik, 10 adet çanta, 2 adet kask ve 2 adet el ayak koruması bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz