Bilica'nın yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı

Bilica'nın yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı

Bilica'nın yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı

Fenerbahçeli futbolcu Fabio Bilica hakkında, karıştığı trafik kazası sonrasında yargılandığı mahkeme tarafından konulan yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın önceki duruşmasında hakkında zorla getirme kararı çıkarılan tutuksuz sanık Fabio Bilica ifade verdi. Tercüman aracılığıyla savunması alınan sanık Bilica ifadesinde, olay günü Fenerbahçe-Trabzonspor maçında kendisinin kadro dışı bırakıldığı için moralinin bozuk olduğunu söyledi. Sanık Bilica, “Gazeteciler neden maçta oynatılmadığımı sordular. Bende bu sorulardan bıkmıştım. Evimden, arkadaşım Carlos’a ait araçla çıkmıştım.” diye konuştu. Kazanın yaşandığı gün alkol almadığını ancak rahatsız olduğunu anlatan Bilica şöyle savunma yaptı: “Aynı gün eğlence kulübü çıkışında bir arkadaşım 'gazeteciler seni takip edecek' diyerek beni uyardı. Yola çıktım, gazeteciler takibe başladı. Hava soğuktu ve yerler ıslaktı, gazetecilerden kurtulmak için hızlandım, hızım yaklaşık 50 km idi. Aracın camları renkli olduğundan motosikletli kişiyi göremedim. Arkamdaki gazetecilere bakmamdan dolayı trafik ışıklarını da fark etmedim. Ben sadece araca çarptığımı sandım, bir insana çarptığımı düşünmedim. Korktum zira gazeteciler peşimdeydi, ben de buranın yabancısı olduğumdan aracımı sürmeye devam ettim. Eve gittim ve avukatımı arayarak durumu anlattım. Birine çarptığımı bana ertesi gün eşim söyledi. Aleyhime olan iddiaları kabul etmiyorum.”

Bilica'nın avukatı Selcen Özer ise dosyanın bilirkişiye gönderilmesini ve sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Şikâyetçi Feysel Akalp'in avukatı Tolga Cangüloğlu da, Bilica'nın beyanlarına katılmadıklarını ve sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmamasını istedi. Hâkim Oktay Açar, sanık Bilica'nın savunmasının alınmasından dolayı hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 31 Ocak 2011 tarihinde Feysel Akalp'in motosikletiyle Zincirlikuyu'ya giderken Barbaros Bulvarı'nda kırmızı ışıkta durduğunu, bu sırada arkadan gelen 34 MB 233 plakalı bir aracın şiddetli bir şekilde çarptığı anlatılıyor. İddianamede, şikâyetçi Akalp'in motosikletten fırlayarak önünde bulunan Tuncay Batu'nun aracının arka camının üzerine düşüp, bir müddet sürüklenip olay nedeniyle yaralandığını, çarpan aracın olaydan sonra yavaşlamadan süratle kaçtığını ve araç sürücüsünden bu nedenle davacı olduğunu söylediği belirtiliyor. Aracın Fabio Bilica tarafından kullanıldığı kaydedilen iddianamede, Bilica'nın ''taksirle yaralamak'' suçunu düzenleyen TCK'nın 89. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 3 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz